Skip to main content

Recerca

Imatge del projecte VIBE

VIBE, projecte europeu liderat per Elisava Research, explora el futur del consum cultural mitjançant nous formats digitals i sensorials

24.09.2021
Share
Recerca

VIBE, projecte europeu ideat i liderat per Elisava Research, aborda el futur del consum i els nous formats de l’experiència cultural. El seu principal objectiu implica dissenyar la pròxima generació de museus i continguts audiovisuals, produint experiències culturals en primera persona, innovadores i sensorials, que poden incloure tant el contingut audiovisual d'artistes i dissenyadors emergents, com les tecnologies wearables o les aplicacions mòbils.

En paraules de Saúl Baeza i Laura Clèries d’Elisava Research, s’està creant “el nou Netflix de la cultura en format sensorial, sobre el cos, responent a les necessitats de les noves generacions, com la generació Z”.

Entre els resultats previstos hi trobem els VIBE Films, audiovisuals interactius ‘figitals’ –híbrid entre físic i digital– que podran ser activats a través de dispositius corporals; els VIBE Wearables, centrats en la moda i la tecnologia; diverses activitats culturals innovadores; la VIBE Magazine, actualització del tradicional catàleg d'exposició; o un Laboratori d'Innovació per a transferir el coneixement obtingut cap als diferents operadors culturals. Tot plegat es podrà experimentar pròximament a través d’una exposició que tindrà lloc a l’espai IDEAL Barcelona.

Per assolir els seus objectius, el projecte proposa una metodologia de codisseny multidisciplinari que afavoreix la innovació en diferents sectors, factor imprescindible per a desenvolupar nous models de negoci. Al mateix temps, treballa conjuntament amb diversos actors europeus de producció audiovisual (Nemorin, al Regne Unit), tecnologies wearables (Fashion-tech Farm, By-wire, a Holanda) i producció museística (Magma Cultura, a França). A més, la iniciativa compta amb una sèrie de partners de primera fila, des d’Adidas, el MACBA o l’espai IDEAL Barcelona fins a New Order of Fashion o l‘Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), entre d'altres. 

VIBE està finançat pel programa europeu Creative Innovation Lab – “Bridging culture and audiovisual content through digital”, després de superar un procés de selecció en el que competia amb més de 115 candidatures. La iniciativa se suma a la llista de projectes europeus liderats per Elisava Research, posicionant Elisava en l’excel·lència acadèmica i sobretot com a unitat de recerca que innova des del disseny i l'enginyeria, amb la mirada posada en l'emprenedoria, els nous models de negoci i les futures experiències de consum de cultura digital.

Més informació al web de VIBE.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns