Skip to main content

Comunitat Universitària

Aha Radio d'Elisava

Aha Radio, la ràdio 'online' gestionada per l’alumnat d’Elisava

17.01.2022
Share
Comunitat Universitària

Elisava ha posat en marxa fa uns mesos Aha Radio, una plataforma de ràdio online gestionada pels alumnes i oberta tant a exalumnes com a tots els membres de la comunitat Elisava. Amb seu a la Facultat de Disseny i Enginyeria ELISAVA de la UVic-UCC, Aha Radio compta amb una variada i creixent programació en format podcast, que inclou des d'entrevistes i tertúlies sobre temes com la intel·ligència artificial, el medi ambient o el disseny, fins a programes d’humor, actualitat i societat, passant per continguts relacionats amb la música, les sèries i el cinema.

Un dels últims programes en sumar-s’hi ha estat Elisava in conversation, un espai d’entrevistes amb convidats internacionals de primera fila vinculats als àmbits del disseny, l’enginyeria, la creativitat i la innovació. Pels seus micròfons hi han passat de moment Ruben Pater, dissenyador i autor de llibres com Politics of Design o el recent Caps Lock, que ha conversat amb els professors dels màsters de Graphic Elisava Sergi Vilà i Edu Martínez sobre la relació entre el disseny gràfic i el capitalisme, i Yehwan Song, dissenyadora de webs experimentals, que en una entrevista amb Irene Pereyra (Anton & Irene) ha qüestionat els dissenys web estàndards en favor d’una programació web contrària a les actuals tendències user-friendly. Alguns dels seus propers convidats seran Ron Wakkary, Brecht Evens i Ezio Manzini.

La programació d’Aha Radio inclou també els podcasts Sound & Vision, conduït per David Sabaté i centrat en la música i el cinema, però amb cabuda per als llibres, les sèries i altres expressions de la cultura popular; el de música i humor Lolamento, presentat per les alumnes del grau en Disseny Sara Barcons i Mònica Busquets, o Personas Tipo, espai d’entreteniment i tertúlia conduït pels exalumnes Daniel Verano i Marta Ferré.

La ràdio prepara ja nous programes i resta oberta a noves propostes de podcast, que es poden enviar a aharadio@elisava.net. Es pot escoltar Aha Radio a Mixcloud, iVoox i Spotify.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns