Skip to main content

Comunitat Universitària

Exposició en homenatge a Jordi Cano
Exposició en homenatge a Jordi Cano
Exposició en homenatge a Jordi Cano
Exposició en homenatge a Jordi Cano

'Un projecte és un trajecte', exposició en homenatge a Jordi Cano

13.12.2021
Share
Comunitat Universitària

Elisava acull fins al pròxim 23 de desembre l’exposició en homenatge a Jordi Cano, traspassat la primavera de 2020 a causa de la Covid-19. El dissenyador va dirigir UMedia, la Unitat de Recursos Multidisciplinaris de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i l'estudi de disseny i comunicació Eumo DC. A més, durant molts anys va dirigir els màsters d'Elisava en Direcció d'Art, Disseny Publicitari i Comunicació, i Creativitat Audiovisual.

Sota el títol "Un projecte és un trajecte", inspirat en una de les moltes frases de Jordi Cano que han deixat empremta entre els seus col·laboradors i alumnes, la mostra repassa alguns dels seus projectes i creacions. És el cas del "Mètode Hourglass" o del "Mètode 4D: definir, desenvolupar, definir i dirigir", que comparteixen espai amb diversos projectes dels seus estudiants. Molts d’ells van assistir juntament amb amics, familiars i col·laboradors a l’acte inaugural de l’exposició el mes de novembre passat, i van pronunciar unes paraules de record destacant la faceta professional, però sobretot humana, de Jordi Cano.

En aquest sentit, Joan Turró, director general de la Fundació Universitària Balmes, va destacar que Cano “era un home molt intel·ligent i polifacètic” que “va deixar la seva empremta en tot allò que feia”. Per la seva banda, Santiago Albert, director de Màsters i Postgraus d’Elisava, va qualificar la jornada com un “dia d'essències, no d'absències”, per remarcar que “l'essència d'en Jordi continua molt present en tots nosaltres”. Javier Peña, director general i científic d’Elisava, va recordar que amb ell va aprendre “com a company, professional i persona”; mentre que el professor Marc Aliart, qui va compartir amb Jordi Cano la direcció de diversos programes d'Elisava, va afegir: “va ser un mentor, un mestre i un amic. Una persona insubstituïble”.

L’exposició es complementa amb el llibre La semilla del cómo. Trayectos, conexiones y relatos, editat i produït per la UVic-UCC i Elisava, i que reuneix nombroses reflexions visuals i escrites inspirades en algunes de les frases més populars del dissenyador. “Esperem que estigui a l’altura i que us agradi”, van demanar en la inauguració de la mostra els responsables de la publicació, Diana Núñez i Rubén Cruz, exalumnes d’Elisava i membres de Benana Studio.

Està previst que Un projecte és un trajecte, oberta al públic a la Sala Àgora d’Elisava fins al 23 de desembre, es traslladi pròximament a l’edifici Miramarges del campus UVic.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns