Skip to main content

Docència

Infermeres
Infermeres
Infermeria
Infermera

UManresa manté en gairebé el 100 % el nivell d’inserció laboral dels seus titulats

16.04.2024
Share

La darrera edició de l’enquesta d’inserció laboral elaborada per l’Àrea de Qualitat i pel Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut d’UManresa constata que el 98,1 % de les persones graduades en la promoció 2019-2020 estan treballant i que ho fan en feines relacionades amb els estudis. L’enquesta, l’han respost un 32 % de les 333 persones d’aquesta promoció. 

Del darrer estudi d’inserció laboral d’UManresa destaca que el 100 % de les persones graduades a la Facultat de Ciències Socials de Manresa (grau en Administració i Direcció d’Empreses, i grau en Mestre d’Educació Infantil) estaven treballant en el moment de fer l’enquesta. La plena ocupació també es produeix en les persones graduades en Infermeria i Podologia, en el cas dels graus impartits a la Facultat de Ciències de la Salut. Els nivells d’inserció també són molt alts tant en el grau en Fisioteràpia (98,2 %) com en el grau en Logopèdia (90 %). 

Infermeres, les graduades que tenen millors ingressos i triguen menys a trobar feina

L’enquesta també ha permès recollir dades sobre el nivell d’ingressos de les persones graduades. Les persones que tenen uns ingressos mensuals més elevats són els graduats en Infermeria, en Logopèdia i en Fisioteràpia. Un 95,7 % de les infermeres i infermers, el 88,9 % dels logopedes i el 87,5 % de les persones graduades en Fisioteràpia tenen uns ingressos mensuals superiors als 1.600 euros mensuals. 

Seguint la tendència d’altres anys, les persones graduades en Infermeria són les que triguen menys a trobar feina. Concretament, el 65,2%, troben feina abans de completar els estudis de grau. Pel que fa a la resta dels estudis, en pràcticament la totalitat, els titulats a UManresa troben feina abans d’un any.

Les persones graduades en ADE les que treballen més a temps complet

Segons els resultats de l’estudi d’inserció laboral, les jornades laborals dels titulats en aquesta promoció són majoritàriament a jornada completa. És així en la totalitat de les persones graduades en Administració i Direcció d’Empreses, en el 92,9 % de les graduades en Fisioteràpia i en el 88,9 % de les graduades en Logopèdia.

Pel que fa als sectors on treballen, la majoria estan ocupades en l’àmbit privat. El sector públic ocupa el 47,8 % de les persones titulades en Infermeria i el 37,5% en Mestre d’Educació Infantil.

En un barem que va de 0 fins a 7, tots els graduats a UManresa puntuen per sobre de 5 el seu grau de satisfacció amb la feina que fan i els més satisfets són els graduats en Administració i Direcció d’Empreses, i en Podologia.

Satisfacció amb la formació rebuda a la UManresa

Tenint en compte aquest mateix barem, es fa una molt bona valoració de la formació rebuda. Una valoració que és especialment alta als graus en Mestre en Educació Infantil, Infermeria i Logopèdia. En el cas del grau en Mestre d’Educació Infantil, les persones titulades posen la nota més alta (6) a la formació teòrica i a Administració i Direcció d’Empreses, a la formació pràctica (5,8). Pel que fa als estudis de l’àmbit  de les ciències de la salut, les persones graduades en Fisioteràpia puntuen amb la nota més alta la formació pràctica útil per a la feina (6,2), les graduades en Infermeria també posen en relleu la formació pràctica (5,7), així com les titulades en Logopèdia (5,9). Finalment, la nota més alta segons les persones graduades en Podologia és per a la formació teòrica (5).  

El 91,4 % dels titulats asseguren que triarien el mateix grau universitari. En aquest sentit, destaquen principalment els graduats en Administració i Direcció d’Empreses, seguits dels fisioterapeutes i dels graduats en Logopèdia. Així mateix, el 88,5 % de les persones tornarien a triar UManresa per estudiar, una xifra tres punts superior al darrer estudi d’Inserció laboral.

Continuar formant-se després de la graduació

Una de les dades destacades del resultat de l’enquesta és que els graduats a UManresa manifesten la voluntat de continuar formant-se i especialitzant-se. Això es tradueix en el fet que un 95,7 % de les persones titulades en Infermeria, el 66,7 % dels podòlegs i el 25 % de les persones titulades en Educació Infantil i Administració i Direcció d’Empreses fan estudis de postgrau i de màster.  

Màsters universitaris amb plena ocupació

Aquest ha estat el quart any que l’enquesta d’inserció laboral s’ha fet extensiva als titulats en els màsters universitaris que imparteix UManresa. Com en el cas dels graus, els resultats també són excel·lents, ja que el 100 % de les persones que van titular-se en el màster universitari en Metodologia de la Simulació i en el màster universitari del Sistema Musculoesquelètic estan treballant. En el cas del màster en simulació, el 90 % tornarien a triar la mateixa Universitat per formar-se i el 91,7 % optarien per la mateixa formació que han seguit. Pel que fa al màster del Sistema Musculoesquelètic, UManresa seria la primera opció en el 100 % dels casos i gairebé el 80 % tornarien a triar el mateix màster.

Millors resultats d’inserció i d’adequació que a l'enquesta de l'AQU   
   
Els resultats d’inserció i d’adequació laboral (relació de la feina amb estudis cursats) obtinguts per l’enquesta de les persones titulades a UManresa són lleugerament millors als recollits en l’última enquesta de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), realitzada l’any 2023.  

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns