Skip to main content

Comunitat Universitària

UManresa participa en el disseny del nou espai de joc per a infants del Museu de la Tècnica de Manresa
UManresa participa en el disseny del nou espai de joc per a infants del Museu de la Tècnica de Manresa

UManresa participa en el disseny del nou espai de joc per a infants del Museu de la Tècnica de Manresa

21.12.2021
Share

L’equip de docents del grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC ha participat en el disseny i la conceptualització del nou espai de joc per a infants de 3 a 6 anys que s’ha inaugurat aquest mes de desembre al Museu de la Tècnica de Manresa. Es tracta de l’Espai Tècnica 3-6, que inclou propostes que posen en contacte els infants amb elements científics i tècnics que tenen algun tipus de relació amb el tèxtil o amb la Séquia de Manresa, el canal d’aigua que des del segle XIV condueix l’aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa.

La directora del grau en Mestre d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira, ha explicat que la intervenció de l’equip de docents del grau s’ha centrat a ajudar el Museu a treballar “la manera de posar les diferents propostes a l’abast dels infants. La nostra funció ha consistit a fer una relectura dels materials del museu per reconvertir-los en propostes de lliure elecció que provoquin l’acció intencionada dels infants de manera natural”. El Museu ja disposava de propostes que s’oferien en format taller i que ara s’han incorporat al nou espai fix del recinte, ubicat als antics dipòsits d’aigua de la ciutat. Entre aquestes, hi ha politges, balances, engranatges i una proposta de construcció d’un petit pont com els que es poden trobar en el recorregut de la Séquia.

Està previst que el nou Espai Tècnica 3-6 s’obri a les famílies i al públic individual que visiti el Museu a partir del mes de gener. La seva creació ha estat possible gràcies a l’aportació del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, que n’ha finançat la construcció, així com al suport permanent d’Aigües de Manresa i de la Junta de la Séquia, que són els gestors de l’equipament. En aquest cas, també s’ha comptat amb el suport d’Ecopràctica, que ha ideat uns mòduls constructius de colors per tal que els infants treballin la psicomotricitat, com també una sèrie de catifes i coixins per fer l’espai tan confortable com sigui possible. 

Assessors de museus per promoure l’educació científica a les primeres edats

L’equip docent del grau en Mestre d’Educació Infantil de Manresa compta amb una llarga trajectòria de promoció de l’acostament de la ciència als infants de les primeres etapes educatives, que es va concretar, fa sis anys, en la creació del Lab 0_6, un espai fix amb propostes de lliure elecció perquè els infants visquin de manera estimulant  la ciència i l’experimentació. Aquesta expertesa ha fet que aquest equip hagi rebut diferents peticions d’assessorament per a la creació d’espais de ciència tant en escoles com en equipaments museístics. Alguns d’aquests espais estan funcionant al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’anomenat Niu de Ciència, i al Museu Nacional de la Tècnica de Catalunya, amb seu a Terrassa, que l’any 2019 va obrir l’Espai Explora 0-6.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns