Skip to main content

Docència

Professor fent classe

El vicerectorat de Professorat impulsa dues noves polítiques estructurals per al PDI: nous nivells de professorat i UDocentia

27.09.2021
Share

Amb l’arribada del nou curs han entrat en vigor dues noves polítiques estructurals que afecten el personal docent i investigador de la UVic: els nous nivells de professorat i el programa UDocentia, totes dues impulsades des del Vicerectorat de Professorat.

La nova estructura del professorat estarà formada a partir d’ara per cinc nivells (catedràtic, titular, lector, ajudant doctor i professor doctor), a diferència dels tres que existien fins al moment. Cada nivell anirà relacionat a partir d’ara amb el nivell d’acreditació en recerca. Aquestes noves categories reconeixen també la dedicació en docència i en gestió. “L’objectiu de la mesura és que tothom se senti seva la recerca i que al mateix temps hi hagi un reconeixement per a la tasca docent i de gestió, que també són imprescindibles per al bon funcionament de la institució”, afirma el vicerector de Professorat de la UVic-UCC, Albert Juncà. A més de presentar els nous nivells, la nova mesura preveu la manera d’accedir a un nivell superior, els requisits necessaris per optar-hi i les places que es preveuen convocar de cara els cursos vinents.

L’altra política presentada és UDocentia, un programa que ha de servir per acompanyar al PDI a millorar la tasca docent de manera que aquesta es pugui avaluar i reconèixer. L’eina, de la qual se n’ha fet una pàgina web que inclou el manual de funcionament i les convocatòries, també servirà perquè tot el professorat, el de nova incorporació i el que ja duu temps a la casa, pugui conèixer què es considera una bona docència a la UVic i pugui, al mateix temps, identificar els aspectes que pot millorar. El programa parteix d’un autoinforme del professor i va incorporant diversos nivells d’avaluació des de diferents perspectives.

L’UDocentia formarà part dels mèrits per optar a les promocions de professorat. Aquest mes d’octubre s’obrirà la primera convocatòria per a aquesta acreditació.

El vicerector de Professorat, Albert Juncà, va presentar ambdues polítiques a principis d’aquest mes de setembre en un webinar adreçat a tot el personal docent i investigador de la Universitat.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns