Skip to main content

Docència

 Nou grau en Gestió de la Societat Digital
Nou grau en Gestió de la Societat Digital
Nou grau en Gestió de la Societat Digital
 Nou grau en Gestió de la Societat Digital

UManresa crea un nou grau en Gestió de la Societat Digital per formar persones en la gestió de la transformació digital

18.04.2023
Share

La Facultat de Ciències Socials de Manresa vol donar una resposta efectiva a la necessitat d’un nou perfil professional que sàpiga dissenyar, gestionar i avaluar projectes digitals i d’innovació orientats al canvi en empreses i institucions. Ho farà amb la creació d’un innovador grau universitari en Gestió de la Societat Digital, que s’impartirà a partir del curs 2023-2024, que serà semipresencial i que oferirà una formació interdisciplinària que prepararà les persones per comprendre i actuar en el marc disruptiu de la societat digital.  

Actualment, no existeix cap perfil professional dins de les empreses i les organitzacions preparat per afrontar tots els processos de transformació derivats de la digitalització de la societat. Amb aquesta nova titulació, UManresa vol formar persones amb els coneixements i les habilitats necessaris per afrontar aquesta realitat disruptiva. Serà una formació per preparar professionals reflexius i crítics amb una base tecnològica sòlida i una mirada humanística que els permeti assumir aquest lideratge des del compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible.   

UManresa va presentar aquest nou grau en un acte que es va fer a finals del mes de març i que va incloure la presència de l’expert en Internet, president de la Fundació PuntCat i fundador de Roca Salvatella, Genís Roca. Aquest expert va assegurar que el principal repte de la societat, les empreses i les organitzacions és saber gestionar la transformació digital i tenir perfils professionals que entenguin què està passant, que prenguin decisions sobre què s’ha de fer i que sàpiguen convèncer l’empresa o l’organització sobre la necessitat d’impulsar aquests canvis. Segons va afirmar, “la caixa d’eines del segle XXI és la gestió, tal com s’ha fet tota la vida”.   

Un grau per donar resposta a la necessitat de gestionar la transformació digital 

En l’acte, va intervenir també la directora de Desenvolupament Corporatiu de la Fundació Universitària del Bages, Carlota Riera, que va emmarcar el disseny i la creació d’aquest nou grau en la voluntat de la Universitat d’impactar positivament en el territori, partint de l’experiència d’UManresa en la innovació transformativa i les agendes compartides. És en aquest marc d’innovació i de col·laboració on es detecta la necessitat del perfil professional que vol formar el nou grau en Gestió de la Societat Digital. 

Per la seva banda, la degana de la Facultat de Ciències Socials de Manresa i vicerectora del Campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, va donar detalls sobre diferents aspectes del grau. La formació, va explicar, se centrarà en tres àmbits: les dades, la tecnologia i la gestió. Tot plegat amb una mirada transversal i amb la voluntat de formar persones que entenguin la tecnologia com una eina per contribuir a fer un món millor, més just i que doni resposta als objectius de desenvolupament sostenible. 

Ampli ventall de sortides professionals 

Les persones graduades en Gestió de la Societat Digital podran ocupar llocs de responsabilitat com a expertes en processos de digitalització i anàlisi de dades, liderar equips multidisciplinaris en departaments d’innovació i transformació digital o bé ocupar llocs de treball de gerència, de gestió de recursos humans, de comunicació digital i de sistemes d’informació en l’àmbit empresarial. Altres sortides professionals del nou grau són en l’àmbit de la consultoria d’anàlisi de dades o de processos de transformació digital, càrrecs de direcció i gestió en centres tecnològics d’innovació, assessoria com a expert o analista en transformació digital per a institucions, ens públics i organitzacions no governamentals o càrrecs de responsabilitat d’innovació i impacte social.  

Aprenentatge mitjançant metodologies actives i innovadores 

La formació de professionals que han de treballar amb la innovació ha de basar-se per força en una metodologia d’aprenentatge innovadora. En aquest sentit, i en la línia iniciada per la Facultat de Ciències Socials de Manresa amb el grau en ADE, la formació inclourà, entre altres aspectes, l’estudi de casos, l’aprenentatge basat en reptes o projectes, seminaris interdisciplinaris i activitats de simulació per entrenar habilitats de gestió, de lideratge, de comunicació i de resolució de conflictes. Serà una formació amb un alt component pràctic i aplicat. L’estudiantat del grau es podrà beneficiar d’un programa Prèmium que inclou pràctiques becades en empreses i cursos gratuïts d’anglès al llarg dels quatre anys de durada dels estudis i d’un segon idioma estranger a partir del tercer curs. 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns