Skip to main content

Docència

Estudiants UniversiMÉS
Estudiants UniversiMÉS
Estudiants UniversiMÉS
Estudiants UniversiMÉS
Estudiants UniversiMÉS

Trenta-vuit persones reben les beques de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA per participar en el programa UniversiMÉS

14.11.2023
Share

Trenta-vuit persones participen aquest curs en la sisena i la setena edició del programa UniversiMÉS, una iniciativa conjunta d’AMPANS, la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA i UniversiMÉS. UniversiMÉS és un programa que va ser pioner a l’Estat espanyol que té l’objectiu d’acostar persones amb altres capacitats a la universitat i permetre que ampliïn tant els seus coneixements culturals com socials. 

Les instal·lacions d’UManresa van acollir el 2 de novembre passat l’acte de lliurament de beques als trenta-vuit participants en el programa. Un programa que en aquesta nova edició incorpora com a novetat el programa UniversiMÉS Plus, que permetrà a antics alumnes d’UniversiMÉS integrar-se en equips d’estudiants d’Educació Infantil per treballar projectes vinculats als ODS.

L’acte de lliurament de les beques va comptar amb la presència del director general de la Fundació Universitària del Bages, Antoni Llobet Mercadé; del president de la Fundació Ampans, Sebastià Catllà Calvet; de Robert Figuera, director de la Zona Catalunya Central de BBV, i del membre del Patronat de la Fundació Antigues Caixes Catalanes Francesc Marco-Palau. També hi va intervenir el professor del grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa Gabriel Lemkow Tovias, i la coordinadora del Programa Universitat Accessible i Inclusiva de Manresa, Àngels Fusté Gamisans.

Durant l’acte es van posar en valor la importància de l’aprenentatge, la suma d’esforços que fan possible la continuïtat del programa, l’oportunitat per a persones amb altres capacitats d’incorporar-se a la Universitat i la il·lusió que posen totes elles en la participació en el programa. En aquest sentit, el president d’AMPANS, Sebastià Catllà, va afirmar que UniversiMÉS s’ha convertit en una iniciativa pionera i “inspiradora” per a altres universitats. Per la seva banda, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Antoni Llobet, va posar en relleu el compromís d’UManresa per oferir formació al llarg de tota la vida i accessible a totes les persones, i va agrair l’aportació que fa tot l’alumnat del programa per convertir la “Universitat que sigui cada dia i cada curs més sàvia”.

Més integració

Amb la finalitat de continuar apostant i aprofundint en la inclusió de l’estudiantat d’UniversiMÉS en la comunitat universitària, enguany el programa incorpora el programa UniversiMÉS Plus. Tres antics alumnes s’incorporaran a un programa del grau en Mestre d’Educació Infantil que treballarà entorn dels ODS, de manera que treballaran conjuntament amb estudiantat universitari.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que hi haurà una trobada d’exalumnes del programa que es farà el mes de maig i a la qual es convocaran totes les persones que han format part de les cinc promocions que han passat per UniversiMÉS, a banda de les dues promocions que s’estan formant actualment.

Del Bages al Vallès Occidental

Set anys enrere, quan es va posar en marxa la primera edició del programa, tot l’estudiantat del programa era de la comarca del Bages. Com que no existeixen iniciatives i oportunitats com aquestes en altres indrets, de seguida va atraure l’interès de persones d’altres comarques. Per això, a hores d’ara, entre les persones que hi han participat n’hi ha de les comarques del Berguedà, el Bages, l’Anoia, Osona, el Lluçanès i el Vallès Occidental.

Universitat Inclusiva

UniversiMÉS és un programa que permet a persones amb diversitat intel·lectual formar part i viure el món universitari en primera persona. A més, els posa en contacte amb persones que no són del seu cercle habitual i els permet fer noves coneixences. La presència d’aquestes persones a la Universitat s’emmarca en la voluntat d’UManresa d’esdevenir inclusiva, oberta i amb oferta formativa per a tots els col·lectius que integren la societat. 

El programa està adaptat i inclou continguts relacionats amb l’actualitat del món i de l’entorn, amb l’economia, la cultura, la creació artística, la salut i la psicologia. La formació es fa en sessions quinzenals de tres hores de durada, que es duen a terme a UManresa i que es complementen amb sortides relacionades amb els temes que s’han treballat prèviament a l’aula.

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns