Skip to main content

Docència

Jornada - Fira Borsa de treball per alumnes d'ADE a Umanresa

El grau en ADE d’UManresa recupera la jornada ADE_Prèmium per a les empreses col·laboradores del programa

25.10.2021
Share

El grau en ADE de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) va celebrar durant el mes d’octubre una nova edició de la jornada per a empreses ADE_Prèmium. Aquesta és una activitat que organitzen cada any els estudis amb l’objectiu de reconèixer el paper de les empreses col·laboradores d’aquest programa. La jornada és també el marc en el qual es desenvolupa la Fira-borsa de treball, durant la qual les empreses entrevisten estudiants del grau que tenen interès a fer una estada remunerada que contribueixi al seu aprenentatge en un entorn empresarial real i els serveixi com a experiència laboral. Aquest any, tant la fira com la jornada han tornat a la presencialitat.

En aquesta edició, 16 empreses col·laboradores del programa van entrevistar 24 estudiants del grau en ADE interessats a fer-hi l’estada de pràctiques. Els que no siguin seleccionats en les entrevistes podran optar a altres ofertes que les empreses col·laboradores del programa van oferint al llarg del curs.

Un programa per preparar l’alumnat per als requeriments del món empresarial

El programa ADE_Prèmium es va crear amb l’objectiu d’aprofundir en la connexió entre l’aprenentatge que es fa a l’aula i la pràctica professional i per capacitar l’alumnat per adaptar-se al context en el qual operen les empreses. Entre altres avantatges, com accedir a cursos gratuïts d’anglès i a un segon idioma estranger, l’alumnat que s’acull a aquest programa té l’oportunitat de complementar la seva formació universitària amb estades remunerades de 300 hores de durada en alguna de les empreses col·laboradores del programa que ofereixen llocs de treball adreçats a aquests estudiants.

Reorientació dels estudis d’ADE

El nou director del grau en ADE d’UManresa, Marc Bernadich, va aprofitar l’acte per explicar als assistents que està treballant en un projecte de reorientació dels estudis, que serà una evolució del model pedagògic actual i que trencarà amb els models que estan funcionant actualment en aquest tipus d’estudis. “Serà un refinament del què hem fet fins ara, un canvi de perspectiva que posarà la simulació i l’empresa com a eixos fonamentals d’un nou model”, va dir. El projecte coincidirà amb la concentració en un únic edifici universitari de tota l’activitat relacionada amb el món de l’empresa.

“Portem robots de la potència de supercomputadors a la butxaca”

Josep Maria Ganyet, expert en intel·ligència artificial, enginyer informàtic, professor de la UPF, CEO de Mortensen.cat i col·laborador de RAC 1, va ser el ponent de la xerrada que es va fer durant la jornada. Amb el títol de “El meu company de feina és un robot”, Ganyet va analitzar i intentar aclarir conceptes com robot o intel·ligència artificial i a mostrar amb exemples de com estem envoltats de “robots” en el nostre dia a dia. El ponent va afirmar que “no ens ha de preocupar que les màquines intel·ligents dominin el món perquè ja ho estan fent i a més s’ha demostrat que no cal ser gaire intel·ligent per aconseguir dominar-lo. Només cal ser intel·ligents per posar la IA al nostre servei”.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns