Skip to main content

Internacional

Alumnes d'Internacional Campus Vic de la UVic-UCC
Alumnes d'Internacional Elisava
Alumnes d'Internacional UManresa

Torna la internacionalització post-covid als campus de la UVic-UCC

08.11.2021
Share

Si algun àmbit de les universitats va patir de manera més profunda els efectes de la pandèmia, aquest va ser sense cap mena de dubte el de la mobilitat internacional. Els desplaçaments in i out van patir una forta frenada a causa de les restriccions de la covid-19, no només a finals del curs 2019-2020 sinó al llarg de tot el 2020-2021, quan la UVic-UCC va veure molt reduïda la mobilitat internacional. Però amb l’inici del nou curs la situació ha esdevingut més optimista amb xifres d’internacionalització que s'acosten a les d'abans de la pandèmia, i amb previsions encara més prometedores de cara a la mobilitat del segon semestre als diferents centres de la UVic-UCC que compten amb programes de mobilitat internacional.  

Normalitat als màsters i postgraus d’Elisava

La Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava s’ha caracteritzat sempre per comptar amb un elevat nombre d’estudiants internacionals entre el seu alumnat. Una realitat que, passats els efectes globals de la pandèmia sobre la mobilitat, torna a comptar amb xifres que s’apropen a les habituals d’abans de la pandèmia.

Pel que fa als programes de màsters i postgraus, Elisava compta actualment amb 204 alumnes de fins a 48 països diferent. D’aquests, 92 procedeixen de Llatinoamèrica, concretament de països com Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Equador, Mèxic, Veneçuela o Xile. També destaca la presència de 70 alumnes de països europeus com Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Noruega, Islàndia, Hongria o Grècia. Per últim, 42 alumnes d’estudis de tercer cicle provenen de països de la resta del món com Austràlia, Canadà, Estats Units, Xina, L'Índia o Turquia.

Pel que fa al programa intensiu Study Abroad, que fusiona diferents disciplines i àrees de coneixement en un entorn multicultural, actualment compta amb 28 alumnes internacionals: 10 de Llatinoamèrica, 12 d’Europa i 6 de la resta del món.

El campus Vic recupera l’alumnat internacional

El campus UVic de la UVic-UCC també ha vist aquest any com augmentaven les xifres de mobilitat internacional, assimilant-se més i més a les d’abans de la pandèmia. Durant el primer semestre, un total de 95 estudiants internacionals han escollit la UVic per realitzar les seves estades de mobilitat, participant en diversos programes, com ara el d’estudiants d’intercanvi (internacionals i SICUE), el d’estudiants de Doble Grau i l’Study Abroad Vic. Aquesta xifra contrasta amb les dades del curs passat, quan a causa de les restriccions només 25 alumnes van fer estades al campus Vic durant el curs anterior.

Amb l’objectiu de facilitar les coses als estudiants, des del primer dia aquests estan en contacte amb els seus respectius Mentors UVic, que els donen suport durant la seva estada i els ajuden a buscar i organitzar activitats per conèixer persones i el territori. Enguany la UVic acollirà alumnes de Bèlgica, Brasil, Xile, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Portugal, La República de Corea, Espanya, Holanda, Turquia i el Regne Unit. 

UManresa té un 30% d’alumnat estranger als estudis de grau

Gairebé un terç de l’alumnat del campus Manresa prové de països estrangers, sobretot França i Itàlia. Hi arriben atrets pels graus de la Facultat de Ciències de la Salut, i més concretament, pels estudis de Fisioteràpia, en el cas dels francesos, i de Podologia, en el dels italians. L’arribada d’alumnat internacional a UManresa va començar fa sis anys i s’ha anat consolidant promoció rere promoció. La pandèmia va aturar, durant el curs passat, l’arribada d’estudiants d’Itàlia, però en canvi, no va afectar la de francesos.

En l’actualitat, dels 1.975 alumnes de grau, 589 són de fora de l’estat espanyol. D’aquestes 589 persones, el 94%, són franceses, la majoria de les quals estudien Fisioteràpia, però també Podologia, Infermeria i Logopèdia. La segona nacionalitat més habitual entre l’alumnat estranger d’UManresa és la italiana, que representa prop del 3% del total i que es concentra, bàsicament, en els estudis de Podologia. Els estudiants italians arriben amb el grau de tres anys cursat al seu país amb l’objectiu d’ampliar coneixements i adquirir competències que a Itàlia no s’inclouen als estudis de Podologia, com és el de la cirurgia.

A banda d’aquests països d’origen, entre l’alumnat del campus Manresa hi ha també estudiants del Perú, Andorra, Nova Caledònia, Bèlgica, Suïssa i el Regne Unit. 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns