Skip to main content

Docència

Estudiants del doble grau de Mestre en Educació Infantil i Primària amb menció d’anglès. Imatge d'arxiu
Peu de foto
Estudiants del doble grau de Mestre en Educació Infantil i Primària amb menció d’anglès. Imatge d'arxiu

La UVic-UCC flexibilitza el moment d’assolir les PAP als futurs estudiants dels graus de mestre

11.06.2024
Share

La UVic-UCC introduirà canvis en el procés d’admissió dels futurs estudiants dels graus de mestre a partir del curs que ve. En concret, flexibilitzarà el moment en què aquests hauran de tenir aprovades les proves d’aptitud personal (PAP), que ja no seran un requisit necessari per començar els estudis. En canvi, sí que ho seran per poder superar el primer curs, i de fet seran condició indispensable per aprovar-ne dues assignatures específiques. D’aquesta manera, els estudiants que comencin els graus, però que encara no les tinguin aprovades, sí que hauran d’assolir-les en el transcurs del seu primer any universitari. A més, per iniciar els graus de mestre caldrà haver-se presentat prèviament a les PAP, amb indiferència d’haver-les aprovat o suspès.  

La UVic-UCC aplicarà la nova mesura arran de l’acord que la Junta del Consell Universitari de Catalunya va prendre el divendres 24 de maig i que preveu flexibilitzar l’aplicació temporal de les PAP per a l’accés als estudis dels graus de mestre. El canvi, concerneix els futurs estudiants del grau en Mestre d’Educació Infantil (MEI) que s’imparteix tant al Campus de Vic com al de Manresa, i als del grau en Mestre d’Educació Primària (MEP), als del doble grau en Mestre d’Educació Infantil i Primària amb menció en llengua anglesa i als del doble grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) i MEP de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) del Campus Vic.

Més oportunitats als joves amb vocació docent

La flexibilització de les PAP té, segons la vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC, M. Àngels Pinyana, una voluntat inclusiva: “Dona més marge i possibilitats en el seu camí de formació docent, als estudiants que tenen vocació per exercir de mestres i que sovint no poden accedir a aquests estudis pel fet de no haver superat les PAP com a requisit d’entrada als estudis”, afirma tot referint-se, per exemple, als procedents de cicles formatius de grau superior.  

Al llarg del primer curs, a més, “des de la UVic-UCC es farà un acompanyament intens i intensiu a aquests estudiants per ajudar-los a assolir les PAP”, explica Pinyana. Així doncs, els estudiants que comencin el grau amb les PAP suspeses faran una formació específica per a la seva superació.  

Per altra banda, recorda Pinyana, “la UVic-UCC ha demanat des de fa anys un debat en profunditat sobre l’oportunitat de les PAP com a requisit dels estudis de mestre. La nostra posició defensa que existeixen altres mètodes per assegurar la qualitat dels graduats més enllà de les PAP i que mereixen ser explorats”.

Primer curs sense PAP a CAFE

Per altra banda, els estudiants del grau en CAFE de la UVic-UCC també tindran una gran novetat a l’hora d’accedir als estudis, ja que a partir del curs vinent no hauran de passar les PAP corresponents. Aquest requisit, fins ara indispensable per accedir a aquests estudis, s’ha abolit a tots els centres universitaris que ofereixen la titulació. La mesura també afecta els estudiants del doble grau en CAFE-MEP, que estaven obligats a passar dues PAP.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns