Skip to main content

Comunitat Universitària

“Novel·les i Contes” de Manolo Prieto
“Novel·les i Contes” de Manolo Prieto

Exposició sobre l'obra de l’il·lustrador Manolo Prieto

Share
Comunitat Universitària

La Sala Àgora d’Elisava acull l’exposició “Novel·les i Contes”, dedicada a l’il·lustrador, dissenyador gràfic, pintor i dibuixant Manolo Prieto. Realitzada en col·laboració amb la Fundació Manolo Prieto i el Fons de Reserva de la Biblioteca Enric Bricall d’Elisava, la mostra té per objectiu difondre i visibilitzar l’obra d’aquest pioner del disseny gràfic, conegut, entre altres coses, per ser l’autor de projectes tan populars com el Toro d’Osborne.

L’eix central de l’exposició està format per un recull de nombroses portades il·lustrades per Prieto, que va destacar sobretot per la seva faceta de portadista per a publicacions com Novelas y Cuentos, revista de caràcter popular que tenia entre les seves aspiracions democratitzar la literatura i la cultura, fent-la assequible per a tota mena de públics. 

L’exposició d’Elisava, que pren el nom d’aquesta publicació, recopila algunes de les portades destacades de Novelas y Cuentos entre els anys 1940 i 1957. Durant aquest període, l’autor realitzava una portada setmanal per a la revista, que sovint es produïa amb materials fràgils que n’han dificultat la preservació d’exemplars. La mostra destaca aquelles creacions de l’autor que millor exemplifiquen la seva tècnica del collage d’il·lustracions, caracteritzades pels traços esquemàtics i amb línies molt simples que conformen un autèntic exercici de síntesi i composició.

A banda de la selecció de diverses portades originals de l’autor, l’exposició inclou reproduccions d’algunes d’elles en format pòster, tasca que ha dut a terme el taller dels germans Paadin José Manuel Pérez Paadin és professor d’Elisava— i el Taller 57. L’exposició és d’accés lliure i estarà oberta al públic fins al pròxim 28 de juny.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns