Skip to main content

Docència

Horizons - Oaxaca - 1
Horizons - Oaxaca - 2
Horizons - Senegal 1
Horizons, Senegal -2

Elisava Horizons, experiència de dues setmanes amb artesans locals de Senegal i Mèxic

10.05.2022
Share

Després de dos anys de pandèmia, en els quals la mobilitat global s’ha vist profundament afectada, Elisava torna a apostar per dues de les seves propostes més internacionals. Sota el paraigua d’Elisava Horizons, la facultat ofereix una experiència de dues setmanes en contacte amb artesans i dissenyadors locals de Casamance (Senegal) i Oaxaca (Mèxic). Dues apostes diferents, però igualment enriquidores que tenen en comú l’encreuament entre disseny, artesania i comunitats locals de creadors.

Workshops creatius a l’epicentre cultural d’Àfrica

El programa Route Artlantique – Senegal (del 16 al 30 de juliol) proposa un intercanvi educatiu entre estudiants internacionals, professors i professionals africans de totes les disciplines creatives. Una ruta on les persones que hi participin treballaran amb dissenyadors, artesans i comunitats locals del Senegal, considerat el principal focus de creativitat a l’Oest d’Àfrica. Concretament, la ruta recorrerà Casamance, zona situada entre Gàmbia i Guinea-Bissau, i una part cultural i geogràficament única del Senegal.

Amb l’objectiu de descobrir el potencial de la creativitat africana i desafiar els límits del disseny, la cultura i la producció, qui hi participi visitarà tallers de dissenyadors i artistes locals que treballen la fusta, materials tèxtils o joies, entre d’altres; coneixeran i compartiran les seves diferents eines, tècniques i processos habituals, i desenvoluparan diversos projectes. Una experiència de dues setmanes dirigida per Ramon Llonch, fundador de Route Artlantique, que, a més, permetrà als estudiants descobrir la bellesa, els misteris i les tradicions dels habitants de Casamance.

Oaxaca, bressol de l'art i l'artesania mexicanes

Oaxaca constitueix un microcosmos artístic sinònim de diversitat biològica i cultural; una font d’inspiració per a artistes, dissenyadors i amants de l’art, així com un espai de creixement i aprenentatge per als creadors i creadores internacionals.

El programa Elisava Horizons – Oaxaca (del 2 al 17 de setembre) permetrà als participants conèixer de primera mà la intersecció entre artesania, disseny i art pròpia de la regió, partint de l’anomenat disseny mexicà, a mig camí entre la tradició –influïda tant per la religió com pel menjar, la naturalesa i les tradicions– i la contemporaneïtat. Per entendre i reflexionar sobre el context en què es desenvolupa aquest fenomen, el viatge inclou trobades amb artesans, dissenyadors i artistes; tallers pràctics per explorar diferents materials i tècniques com la fusta, el fang, els teixits, l'estany o el gravat; visites a zones arqueològiques; i activitats relacionades amb la gastronomia i la biodiversitat d'Oaxaca.

Aquest intercanvi educatiu pioner està dirigit per CADA Foundation, plataforma que treballa per fomentar i facilitar que els artesans i proveïdors locals s'integrin en l'economia local i global. Per aconseguir-ho, la fundació promou models sostenibles des d’un punt de vista mediambiental, social i econòmic, tot prioritzant el reforç de les comunitats i evitant la pèrdua de la seva identitat.
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns