Skip to main content

Docència

Una quarantena de professionals de la gestió de serveis sanitaris del sistema públic de salut d’Hondures han començat aquest mes de novembre un curs de Lideratge i Habilitats Directives en Salut que imparteixen el Campus Manresa de la UVic-UCC (UManresa) i la Unió Consorci Formació (UCF). Es tracta d’una formació encarregada pel Ministeri de Salut d’Hondures que s’allargarà fins al mes de desembre. L’objectiu del curs és preparar els participants per exercir la funció directiva que tenen assignada amb conei

UManresa i la UCF inicien un programa formatiu sobre lideratge, adreçat a quaranta gestors sanitaris d’Hondures

14.11.2023
Share

Una quarantena de professionals de la gestió de serveis sanitaris del sistema públic de salut d’Hondures han començat aquest mes de novembre un curs de Lideratge i Habilitats Directives en Salut que imparteixen el Campus Manresa de la UVic-UCC (UManresa) i la Unió Consorci Formació (UCF). Es tracta d’una formació encarregada pel Ministeri de Salut d’Hondures, que s’allargarà fins al mes de desembre. L’objectiu del curs és preparar els participants per exercir la funció directiva que tenen assignada amb coneixements sobre les tendències de canvi que afecten els serveis sanitaris. La formació també pretén que aquests gestors millorin les seves habilitats de lideratge i acompanyament dels equips de professionals que en depenen per impulsar la resposta als reptes que es deriven de la transformació del sector. Aquesta serà la primera formació que UManresa i la UCF impartiran en aquest país d’Amèrica Central.

Metodologia participativa

La formació s’imparteix en format online. Tot el programa es desenvoluparà utilitzant metodologies innovadores amb l’objectiu d’afavorir la participació activa de les persones que hi participen. El curs inclou sessions síncrones participatives de dues hores de durada; contingut formatiu per poder treballar de manera autònoma, i un pla d’acció personal per connectar els aprenentatges amb l’activitat professional de cadascun dels participants.

Les sessions síncrones van a càrrec de docents experts d’UManresa: Valentí Martínez Espinosa, doctor en Psicologia i director d’Estratègia Internacional de la Fundació Universitària del Bages; Walter Badia Gomis, director comercial d’ULATAM a UManresa i especialista en governança i gestió, i Òscar Dalmau Ibáñez, director d’Innovació i Desenvolupament de la Unió Consorci Formació, membre d’ULatam i del Comitè de Direcció de la Càtedra de Lideratge en Valors de la UVic-UCC, amb seu al Campus Manresa.

El programa formatiu s’ha iniciat amb una visió concreta de les tendències de canvi que hi ha en el sector de les organitzacions de salut a Catalunya i al conjunt d’Europa. Aquesta anàlisi es contrastarà amb la realitat d’Hondures per determinar quin impacte poden tenir aquestes tendències a Hondures. Aquest marc teòric servirà als participants per treballar en un pla d’acció personal que els permeti dissenyar i aplicar estratègies per afrontar els canvis tant en l'àmbit de les organitzacions on treballen, com en els equips i fent canvis en la funció i rols directius que exerceixen.

Primera acció d’ULatam a Hondures

Aquesta serà la primera de les accions d’ULatam a Hondures. Ja fa més de cinc anys que UManresa, en col·laboració amb altres entitats i institucions, treballa per expandir la seva àrea d’influència a Llatinoamèrica. En aquests moments, desenvolupa un projecte de cooperació en matèria de salut pública amb el Ministeri de Salut de Guatemala, que consisteix a oferir consultoria de formació adreçada a 20.000 agents comunitaris en salut pública, nutrició i sanejament d’aquest país. També imparteix un MBA interuniversitari amb la Universitat Blas Pascal de Córdoba, i ha signat un conveni per posar en marxa el projecte UHealth Corporativa amb el Tecnológico de Monterrey. D’altra banda, desenvolupa projectes conjunts amb universitats de Xile, Argentina i Colòmbia.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns