Skip to main content

Docència

Acte de signatura del conveni UVic-UCC - Joviat
Moment de la signatura del conveni UVic-UCC - Joviat
Signatura del conveni UVic-UCC - Joviat

La UVic-UCC i Joviat signen el primer acord de vinculació d’un centre d'FP a la Universitat

08.03.2022
Share

La UVic-UCC i Joviat han signat aquest mes de febrer un acord pioner que converteix el centre de formació professional en un centre vinculat a la Universitat. La signatura del conveni l’han protagonitzat Jordi Vilaseca, president de la Fundació Joviat, i el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños. L’acord s’emmarca en el projecte de la Universitat per a l’establiment de nous models de relació entre les universitats i els centres d’ensenyament de formació professional superior. La col·laboració permetrà desenvolupar projectes d’interès comú i crear entorns integrats de treball entre els estudis superiors de formació professional i els universitaris, i s’avança a la llei orgànica d’ordenació i integració de la formació professional que, actualment, es troba en tràmit a les Corts Generals. 
 
L’acord signat es concretarà en l’ús compartit de les respectives instal·lacions i de les metodologies pedagògiques; en la participació de professorat o alumnat de la Universitat en activitats acadèmiques del centre de formació professional i viceversa, i en avantatges econòmics per a l’accés de l’alumnat de cada centre als estudis de l’altre. L’acord permetrà impulsar la col·laboració entre les titulacions d’estudis superiors i fer més permeables les passarel·les entre elles, tant de CFGS a grau com a la inversa. 
 
Amb aquest acord, la UVic-UCC s’avança a la llei en el reconeixement de la complementarietat de l’FP superior i els graus universitaris, i remarca explícitament que l’educació superior va més enllà dels graus universitaris i que inclou, també, els cicles formatius de grau superior. La nova legislació també preveu la incorporació de tècnics superiors a la formació de màster i postgrau, sense haver de cursar prèviament un grau. La intenció de la Universitat és que, a partir d’aquest primer acord, se’n puguin signar de nous pròximament amb centres de Ripoll, Manlleu, Vic o Olot. 
 
Per a la Joviat, la signatura del conveni permetrà aprofundir en la relació que ja actualment mantenen la UVic-UCC i Joviat, a banda d’impulsar projectes de codocència entre el professorat d’FP i el professorat universitari. 
 
La iniciativa consolida i estreny la relació prèvia que Joviat ja tenia amb la UVic-UCC, que es concreta en la impartició conjunta del CFGS d’Administració i Finances amb el Campus Professional d'UManresa, l’acord de col·laboració amb la UVic per tal que els estudiants dels CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, perfil de Videojocs i Oci Digital, comparteixin algunes activitats amb els del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs que imparteix la Facultat de Ciències i Tecnologia i diferents col·laboracions en l’àmbit de la formació professional contínua. Precisament, aquesta trajectòria ha estat el motiu pel qual Joviat ha estat un dels primers centres a formalitzar l’acord estable de vinculació amb la UVic-UCC. 

La UVic-UCC ja fa temps que treballa per fer més permeable la relació entre els diferents tipus d’educació superior, en línia amb el que preveurà la nova legislació i que és habitual a molts altres països. El 2015 va incorporar una oferta d’estudis de formació professional superior, complementària de la de graus universitaris i, amb posterioritat, també s’ha iniciat una estratègia d’apropament a centres que imparteixen formació professional superior amb l’objectiu de prestigiar aquests estudis i de compartir metodologies, recursos i coneixement. 
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns