Skip to main content

Internacional

Signatura Universidad El Bosque

UManresa i la UCF ajuden la universitat colombiana El Bosque a crear una escola de formació continuada en Salut

11.05.2023
Share
Internacional

La Unió Consorci Formació (UCF) i UManresa estan ajudant la universitat colombiana El Bosque a posar en marxa una escola de formació continuada en salut. Ho fan a través d’un procés de mentoria internacional en el qual participen els equips directius de formació continuada i de les facultats de ciències de la salut. L’objectiu d’aquest procés de mentoria és que la Universitat colombiana pugui posar en marxa una escola de formació continuada en l’àmbit de la salut que sigui referent al país. 

Fins ara, s’han desenvolupat les dues primeres sessions de mentoria de les vuit que hi ha previstes. El procés es desenvolupa en dos àmbits. D’una banda, és un procés divergent per obrir la mirada a les transformacions i canvis en salut, i a l’educació contínua. El procés convergent servirà per crear un pla de negoci i un projecte de creació i posada en marxa de l’escola de formació continuada en salut. La Universidad El Bosque és una de les principals institucions acadèmiques de Colòmbia en l’àmbit de la salut i disposa de diferents campus, alguns dels quals tenen hospitals i clíniques pròpies.

El procés de mentoria s’emmarca en el conveni signat el  mes de març passat entre UManresa, UCF i la universitat, amb seu a Bogotà, amb l’objectiu d’ajudar aquesta institució a donar resposta a la conjuntura de canvi i transformació en salut i social del país. 

Aquest és un exemple de les activitats d’expansió de l’àrea d’influència de la institució manresana cap a Sud-amèrica, iniciades fa cinc anys. A Guatemala, té en marxa un projecte de cooperació en matèria de Salut Pública amb el Ministeri de Salut d’aquest país centreamericà. A l’Argentina, imparteix un MBA interuniversitari amb la Universitat Blas Pascal de Córdoba i, a Mèxic, ha signat un conveni per posar en marxa el projecte UHealth Corporativa amb el Tecnológico de Monterrey.

Per altra banda, el CISARC, Centre d’Innovació en Simulació, assessora des de ja fa uns quants anys, universitats i hospitals en matèria de simulació clínica a Xile, Argentina i Colòmbia. També acull passanties de professionals de la salut en el marc del seu programa de fellowship en metodologia de la simulació clínica. Finalment, el hub d’innovació i tecnologia en Medicina i Atenció Personalitzades (MAP+), que UManresa impulsa conjuntament amb la Fundació Althaia i l’empresa Avinent, ha obert recentment una via de col·laboració amb Sud-amèrica a través de la Universitat Maimónides d’Argentina.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns