Skip to main content

Docència

1a promoció d'estudiants del grau en Medicina de la UVic-UCC
Peu de foto
1a promoció d'estudiants del grau en Medicina de la UVic-UCC
Artur Aymar, que ha aconseguit la posició 58 entre 13.966 opositors
Peu de foto
Artur Aymar, que ha aconseguit la posició 58 entre 13.966 opositors

Tots els estudiants de la 1a promoció de la Facultat de Medicina que es van presentar al MIR 2024 superen l’examen

13.02.2024
Share

La totalitat dels 40 estudiants de la primera promoció (2017-2023) del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC que el 20 de gener passat es van presentar a la prova d’accés per ser metge intern resident (MIR) han aprovat l’examen i podran optar a alguna de les 8.772 places ofertes. Entre tots els estudiants de la UVic-UCC que tindran la possibilitat de triar especialitat mèdica destaca Artur Aymar, que ha aconseguit la posició 58 entre els 13.966 opositors admesos de tot l’Estat espanyol. Amb tot, els resultats són molt positius en conjunt. El 72,5 % dels estudiants de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC que es van presentar al MIR són entre el 50 % dels millors resultats de la prova i el 100 % dels estudiants, entre el 75 % dels millors resultats de l’examen.

Aymar destaca que “la metodologia basada en l’aprenentatge en casos clínics ha estat clau i m’ha proporcionat un seguit d’eines molt útils per a la preparació del MIR, que m’han ajudat a obtenir un bon resultat”. Segons explica aquest estudiant, “la proximitat amb el professorat m’ha permès un aprenentatge més fàcil i he après la part més humana de la professió”.

Encert de la metodologia i consolidació de la facultat

Els bons resultats assolits a l’examen MIR d’enguany demostren l’encert de la metodologia docent de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, basada en l’aprenentatge basat en casos clínics (ACC) i en el suport a l’estudiant, que inclou, precisament, el Programa de preparació del MIR. Aquest programa està coordinat per la doctora Irene Veganzones, professora de la Facultat, que fa una valoració molt positiva de la progressió acadèmica, el compromís i l’esforç de tots els estudiants, que els ha permès accedir a la formació mèdica especialitzada.
El president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), el doctor Josep Arimany, felicita tots els estudiants de la 1a promoció i les seves famílies pels resultats obtinguts en aquesta convocatòria MIR 2024. Per la seva part, el degà de la Facultat de Medicina, el doctor Roberto Elosua, agraeix el treball i la implicació de tota la comunitat educativa de la facultat, l’equip docent i el personal d’administració i serveis, i els estudiants, que han fet possible assolir aquests bons resultats.

La FESS va ser constituïda el 2015, un any després del pacte federatiu de la UVic-UCC entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, i és l’entitat titular de la Facultat de Medicina. Aquesta facultat s’ha consolidat amb la graduació de la primera promoció (2017-2023) dels estudiants del grau en Medicina, el juny del 2023. En aquest moment, té 676 estudiants, dels quals 570 són estudiants del grau en Medicina. Aquest curs ha iniciat dues noves titulacions, Odontologia, amb 74 estudiants, i el grau propi en Audiologia General, amb 32 estudiants. L’accés al primer curs del grau en Medicina i del grau en Odontologia és per preinscripció universitària a través de la prova d’accés PAU.

La comunitat educativa de la Facultat de Medicina compta amb 220 persones de personal docent i investigador (70 % metges assistencials del territori i 30 % metges de grans centres assistencials i de recerca de l’àrea metropolitana de Barcelona), 25 persones de personal administració i serveis, i 150 col·laboradors docents de pràctiques d’una àmplia xarxa de centres sanitaris i sociosanitaris de la Catalunya Central (Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Althaia, centres d’atenció primària, hospitals comarcals, centres de salut mental...).

La Facultat de Medicina també forma part de l’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC), l’onzè institut biomèdic de Catalunya, que permet donar noves oportunitats de recerca als professionals sanitaris i als estudiants.
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns