Skip to main content

Docència

Cadires a la Rambla (1)
Cadires a la Rambla (2)

Les cadires dissenyades per l’alumnat del grau en Disseny d’Elisava omplen la Rambla de Barcelona

08.03.2022
Share

Fa poques setmanes s’ha celebrat una nova edició de Cadires a la Rambla, una pràctica que, després de més de 30 anys, ha esdevingut ja una tradició, i en la qual els i les estudiants de primer curs del grau en Disseny d’Elisava prenen la Rambla per exposar-hi una sèrie de cadires dissenyades i produïdes íntegrament per ells.

Una de les particularitats d'aquestes cadires, i alhora el principal repte de l’exercici, és que l'alumnat ha hagut de dissenyar-les i muntar-les amb làmines de fusta contraxapada i seguint un procés de construcció molt concret: les peces de fusta no poden tenir més d’un centímetre de gruix i no poden incorporar cap mena de material de fixació, com ara cargols o claus, més enllà de les mateixes peces de fusta que conformen els mobles.

Un cop dissenyades i produït el material necessari, els estudiants han muntat les cadires al bell mig d’aquest emblemàtic passeig de Barcelona. Allà, i apropant-se gairebé al concepte d’instal·lació o exposició viva, els professors (Raquel Llaberia, Josep Novell, Noel Díaz, Pablo Figuera, Salva Fàbregas i Romualdo Gondomar) han avaluat els resultats a ulls dels ciutadans i ciutadanes que en aquells moments passejaven per la Rambla, convertida durant unes hores en alguna cosa més que un lloc de pas.

Finalment, el repte, consistent a materialitzar des de zero unes cadires lleugeres i plegables a partir de la tècnica i la creativitat, ha donat, un any més, bons resultats, com pot comprovar-se en aquest vídeo i en aquest àlbum de fotos de l’activitat.

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns