Skip to main content

Recerca

Membres de la UVic-UCC als premis
Premiats per la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables
Premiats per la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables
Premiats per la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables

Dos treballs de l’àmbit de la promoció de la salut d’UManresa, premiats per la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables

16.01.2024
Share

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha rebut dos reconeixements en el marc de la convocatòria dels Premis al Millor Treball de Final de Grau i al Millor Treball de Final de Màster de l’àmbit de la promoció de la salut en relació amb els ODS. Els premis els atorga la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables i, en el cas de la UVic-UCC, els premis van ser per a treballs elaborats per estudiants del Campus Manresa (UManresa). En la modalitat del Millor Treball de Final de Grau, el reconeixement va ser per a Carla Xairó Núñez, graduada en Infermeria, pel treball titulat “La intel·ligència emocional com a factor protector de la conducta suïcida” i en la del Millor Treball de Final de Màster el premi es va concedir a Judit Rogés Olivares, alumna del Màster en Salut i Comunitat, per “Cambios en el binge drinking ante las restricciones por COVID 19 en personas adolescentes de la Catalunya Central”.

“La intel·ligència emocional com a factor protector de la conducta suïcida” és un treball en el qual Carla Xairó elabora un programa d’intervenció infermera d’educació per a la salut mental per augmentar la intel·ligència emocional durant l’adolescència. El TFG premiat posa en relació la disminució de la conducta suïcida si s’incrementa la intel·ligència emocional. Així mateix, posa en relleu que augmentar els coneixements sobre salut mental contribueix a millorar la percepció de benestar emocional. 

El treball de Judit Rogés Olivares analitza l’evolució del binge drinking (ingesta de grans quantitats d’alcohol en un curt espai de temps) des de l’època prèvia a la pandèmia per covid 19, durant el confinament i després de l’aixecament de les restriccions. L’anàlisi es va fer entre persones adolescents d’entre 12 i 19 anys de la Catalunya Central. El treball conclou que els períodes d'intervencions comunitàries dirigides a protegir la salut de les persones van repercutir en altres comportaments o aspectes de salut com el binge drinking. Aquesta repercussió presentava diferències entre grups i comunitats, i es concretava en una reducció del consum durant els períodes de restriccions, amb un repunt i augment després que aquestes s’aixequessin, especialment en el cas de les noies. 

Els millors treballs de la UVic-UCC

La UVic-UCC va seleccionar els treballs de Carla Xairó i Judit Rogés Olivares per presentar-los a la convocatòria en representació de la Universitat. El premi consisteix en un diploma del Departament de Recerca i Universitats i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a més d’un premi en metàl·lic de 1.000 €. En total, la convocatòria reconeix tres treballs de final de grau i tres treballs de final de màster. Per presentar-se a la convocatòria, els treballs han d’haver estat qualificats amb una nota igual o superior a 9 i cada universitat pot presentar un únic candidat a cada categoria.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns