Skip to main content

Internacional

Detall de la portada del llibre d’Ezio Manzini ‘Design, When Everybody Designs: An Introduction to Design for Social Innovation’.

Ezio Manzini, president de DESIS Network, imparteix una conferència sobre innovació social i redisseny de les ciutats

17.01.2022
Share

Ezio Manzini, president de la xarxa internacional d’escoles de disseny DESIS Network, ha visitat recentment Elisava per oferir la conferència "The scenario of proximity. A design-orienting framework for city making". En aquesta xerrada, que es pot veure en diferit al Canal de YouTube d’Elisava, Manzini ha explicat el concepte d’escenari de proximitat, la seva evolució durant les últimes dues dècades i com, en algunes grans ciutats, ha esdevingut un referent en la planificació i reinvenció dels grans nuclis urbans.

El concepte, vinculat a l’urbanisme, el disseny i la innovació social, proposa un canvi en l’organització de l’espai de les societats modernes, centrades fins ara en l’eficiència, l’especialització i l’economia d’escala. Això ha incrementat els grans desplaçaments, provocant efectes en el medi ambient i un increment de la pèrdua de temps, el distanciament entre persones i la soledat. A més, la pandèmia de la covid-19 ha fet encara més visible com n’és d’important la proximitat entre les persones: treballar a prop del domicili, els serveis de barri, tenir una bona relació amb els veïns. En aquest context, els anomenats sistemes de proximitat pretenen respondre a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes, reconnectant-los i millorant les seves vides.

Ezio Manzini ha treballat durant tres dècades en el sector del disseny per a la sostenibilitat. Més recentment, els seus interessos s’han centrat en la innovació social, que ha donat lloc a la creació de DESIS Network: una xarxa internacional d’escoles de disseny actives en l’àmbit del disseny per a la sostenibilitat i la innovació social. Actualment, és el president de DESIS Network i professor honorari al Politecnico di Milano. Així mateix, ha estat professor a diverses facultats de disseny, entre les quals Elisava, però també la Tongji University de Shanghai, la Jiangman University de Wuxi, la University of the Arts de Londres, la CPUT de Ciutat del Cap o la Parsons School de Nova York.

Imatge: Detall de la portada del llibre d’Ezio Manzini Design, When Everybody Designs: An Introduction to Design for Social Innovation.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns