Skip to main content

Comunitat Universitària

Primers UVic Sport Games amb èxit de participants

Èxit de participants a la UVic Sport Games, tot i la pluja

26.11.2021
Share
Comunitat Universitària

El dimecres 24 de novembre va tenir lloc la primera edició dels UVic Sport Games, la jornada esportiva de la UVic, que va comptar amb tres-cents inscrits entre professorat, estudiants i professionals d’Administració i Serveis. Durant la inauguració, del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, va fer èmfasi en el vessant competitiu de la jornada, però també en el lúdic, el pedagògic i el cooperatiu “en què tothom pot trobar el que més li encaixa i que alhora permet fer salut, moure’s i adquirir més hàbits saludables i millors”. L’alumne de Ciències de l'Activitat Física i de l’Esport, Guillem Prat, va llegir el Manifest del món de l’esport per a l’eliminació de la violència envers les dones, coincidint que avui se celebra el 25 N.

Durant tot el matí van tenir lloc, al voltant del Pavelló de l’Ausoneta, competicions esportives de Futbol 7, Bàsquet 3x3, Voleibol, Touch Rugbi i escalada al rocòdrom, mentre que també hi va haver algunes sessions dirigides de Hiit i GAC, i jocs cooperatius i de destresa. L’únic que es va haver d’anul·lar a causa del mal temps va ser la caminada popular al bosc Encantat de Gurb. 

Al final de la jornada es va fer l’acte de lliurament de premis, en què es valoraven, a més d’haver fet un bon paper en la competició, altres elements, com per exemple si l’equip era mixt al 50% o si estava format per persones de diferents centres. I és que l’objectiu d’aquesta jornada, a banda de fomentar l’exercici físic i els hàbits saludables, volia ser també una experiència col·lectiva per a tota la comunitat universitària.

Una jornada transversal amb participació de totes les facultats

L’organització de la jornada va anar a càrrec de l’alumnat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) i el Servei d’Esports de la UVic, amb la implicació dels estudiants de les diverses facultats. Els del grau en Nutrició Humana i Dietètica van fer tasques d’avituallament; els de Fisioteràpia van fer sessions de recuperació i massatge; els de Multimèdia, Aplicacions i Videojocs, van fer una gamificació de l’esdeveniment per poder-lo seguir en viu; els de Periodisme es van ocupar de la cobertura gràfica i van fer entrevistes per a la ràdio i TV; i els de Medicina, van fer controls de la pressió arterial i del ritme cardíac dels participants.

La jornada també va comptar amb els col·laboradors externs Esclat, Crown Sport Nutrition, Protein Gastronomy, Sagrada Família, Fussimanya i Decathlon.

Orígens en el Memorial Mireia Tapiador

El 28 de març del 2005 moria la professora del grau en CAFE, Mireia Tapiador, en un accident de trànsit. Per recordar la seva implicació amb la Universitat, dos anys més tard començava el Memorial Mireia Tapiador, una exhibició anual de diferents actuacions relacionades amb la gimnàstica artística, l’esport i la música, organitzada per alumnat de CAFE dins l'assignatura Sport Events and Leisure Activities Organization.  

Deu anys més tard el Memorial es convertia en una jornada de proves esportives, de futbol, bàsquet i vòlei i, segons els anys, de rugbi, pàdel i jocs populars i de destresa, sense perdre les exhibicions artístiques.

Aquest any, amb els UVic Sport Games la Universitat fa un salt qualitatiu en l’organització de la jornada amb un format més ambiciós i transversal obert a tota la comunitat universitària, per tal que esdevingui la jornada de referència de l’esport dins la universitat, que permeti enfortir llaços, promoure hàbits actius i saludables.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns