Skip to main content

Institucional

Roda de premsa de la creació d'una associació de Business Angels en el marc del projecte territorial BAGESS

UManresa participa en la creació d’una associació de Business Angels en el projecte d’especialització i competitivitat territorial BAGESS

25.10.2021
Share

Les instal·lacions d’UManresa van acollir, el passat 14 d’octubre, l’acte de constitució d’un grup de Business Angels que invertirà en diferents projectes de start-ups, preferentment de la comarca del Bages i vinculades als sectors de la salut i l’atenció a la dependència i la cronicitat. Aquesta iniciativa forma part de l’encàrrec assumit per la Fundació Universitària del Bages, com a campus Manresa de la UVic-UCC, en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS.

L’associació de Business Angels ofereix a persones amb voluntat i capacitat d’inversió un marc per accedir a diferents projectes que requereixen capital per fer el salt al mercat. L’avantatge principal és que les iniciatives comptaran amb l’aval d’haver superat una selecció prèvia per part d’experts en matèria de tecnologia de salut i social. En molts casos, a més, aquesta inversió podrà optar a avantatges fiscals per i+D+I. En paral·lel, la implicació de la Universitat facilita que es pugui canalitzar cap a projectes de recerca competitius de grups de recerca. Els promotors del grup també preveuen oferir oportunitats de formació als inversors.

Una vintena de persones van participar en aquest acte de llançament de la iniciativa que compta amb la implicació directa de l'Ajuntament de Manresa, la Cambra de Comerç de Manresa i UManresa i la col·laboració de diferents consultories del Bages, col·laboradores del programa ADE_Prèmium UManresa, com Arfe Arderiu Consultors, Busquet Economistes Auditors, Cervera i Gonfaus Associats, Gros Monserrat, Assessoria Gestoria Puigdellívol i Sensus Consultoria Jurídica i empresarial SL. En endavant, la incorporació de nous inversors al grup es podrà fer amb el vistiplau previ dels membres actuals.

Fruit de l’agenda compartida que promou el PECT BAGESS

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS (Big data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social), emmarcat dins de l’estratègia RIS3CAT, està liderat  per l’Ajuntament de Manresa  i és compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari (Fundació Sant Andreu, Fundació Althaia, el centre tecnològic Eurecat, ICS / IDIAP Jordi Gol, Fundació Universitària del Bages i Fundació Ampans, el Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació, l’Associació Catalana d’Entitat de Base Associativa i la Fundació TIC Salut Social).

El projecte compta amb pressupost de 2.762.752 euros i una subvenció d’1.381.376 euros, procedent de la Generalitat de Catalunya i té un doble objectiu: per una banda, millorar la qualitat de vida i afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques, fent-les agents actius de la seva pròpia salut; i, per altra banda, impulsar una transformació econòmica de la comarca centrada en la transició digital del sector salut i social tant públic com privat, que el faci més competitiu, sostenible, resilient i amb una ocupació de qualitat. La finalitat no és altra que la creació d’un ecosistema dinàmic en salut digital al Bages que, amb la col·laboració de diverses entitats del territori, i a través de la recerca i implementació de solucions digitals integrals i innovadores, generi un nou model d'atenció en salut i social més eficient i de qualitat a la comarca, i que sigui exportable a altres territoris en forma d’agenda compartida.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns