Skip to main content

Institucional

Inauguració FUB4 - 1
Inauguració FUB4 - 2
Inauguració FUB4 - 3
Inauguració FUB4 - 4
Inauguració FUB4 - 5

UManresa inaugura l'edifici FUB4, el cinquè del campus, especialitzat en educació

14.06.2022
Share
Institucional

El Campus Manresa de la UVic-UCC ha inaugurat aquest mes de maig el nou edifici FUB4 – UEducació, el cinquè del campus universitari. L’acte va comptar amb la presència del president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages i alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, i del rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Josep Eladi Baños. 

L’edifici FUB4 – UEducació concentra des del mes d’abril tota l’activitat i els serveis de l’àmbit de l’educació del Campus Manresa. La nova construcció allotjarà una iniciativa pionera en l’àmbit universitari del país: una llar d’infants, la Upetita, que començarà a funcionar el pròxim curs i que serà la primera vinculada a uns estudis de grau en Mestre i a un cicle formatiu de grau superior (CFGS) en Educació Infantil.

Un edifici per fer més i millor educació

En l’acte d’inauguració, la directora del grau en Mestre d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira, va destacar els avantatges de disposar d’aquest nou edifici. Entre aquests, va fer esment de la connexió entre estudiantat i docents de grau i de cicle, i la connexió de tots ells amb l’activitat del Lab i la Upetita. També, de l’adaptabilitat de l’edifici per donar resposta a les necessitats actuals i a les futures. A més de l’estètica i la funcionalitat de l’edifici, Pedreria en va destacar el fet que dona visibilitat a tots els serveis d’educació de la Universitat. Un altre dels elements que fan especial la construcció és que permet ampliar l’aposta per l’educació, amb el Centre de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy, amb més espais i propostes de ciència i experimentació i amb una llar d’infants pròpia. Pedreira considera que disposar del Lab i de la Upetita afavorirà la recerca i la investigació dels docents i impulsarà el potencial creatiu de les estudiants. Afegeix que l’activitat de la llar d’infants i del Lab “ens evita quedar atrapats en el metavers teòric, elucubrant al marge de la realitat, i ens ajuda a construir pràctiques coherents amb la teoria que aporta la recerca”. 

El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, va posar l’edifici FUB4 com a punt d’inflexió en una trajectòria que vol “avançar en concentració i especialització” per fer més visibles les experteses de la Universitat en educació, empresa i ciències de la salut”. El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, va destacar la coincidència de la inauguració amb “un moment dolç” per a la Universitat per la commemoració del 25è aniversari de la institució i pel creixement “que experimenta en espais, activitat, especialització, i impacte cap a la societat i el territori". 

Activitat en marxa des del mes d’abril

Tot i haver-lo inaugurat durant el maig, l’edifici acull des del mes d’abril tots els usos vinculats a la docència, tant la relacionada amb el grau en Mestre d’Educació Infantil com la del CFGS en Educació Infantil, la de màsters i postgraus de l’àmbit pedagògic, i la vinculada a la recerca i la innovació educatives. 

Escolars d’arreu de Catalunya ja han començat a visitar les noves instal·lacions del Lab, que s’ubiquen a la primera planta de l’edifici, uns espais pensats per a la promoció de l’educació científica a les primeres edats. Disposar de més espai permetrà oferir noves activitats i propostes adreçades a nens i nenes fins als 8 anys. 

L’edifici FUB4 és també la seu de les activitats del Centre d’Innovació i Formació Educativa (CIFE), dedicat a la formació permanent de docents de totes les etapes educatives. 

A més de la llar d’infants Upetita, a la planta baixa s’hi ubicarà un espai de documentació que recollirà els més de 8.000 volums de literatura infantil i juvenil que la família de Josep Maria Aloy ha cedit a la Universitat amb l’objectiu de posar-lo a l’abast de tothom. Està previst que aquest fons es pugui posar en funcionament durant el mes de juny.

2.300 metres quadrats per a l’educació

El nou edifici està format per una planta baixa i dos pisos. La seva construcció s’ha fet amb el sistema constructiu modular, que ha anat a càrrec de l’empresa bagenca Compact Habit. La construcció, de 2.300 metres quadrats, se situa a l’espai que fins ara ocupava el pàrquing de la Clínica Universitària. Ha suposat una inversió de 3,95 milions d'euros.
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns