Skip to main content

Docència

Formació de simulació a l'Institut Cal·lípolis

UManresa forma professorat de formació professional en l’ús de la simulació

Share
Docència

El Centre d’Innovació en Simulació d’UManresa (CISARC), a través del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE), ha començat diverses accions de formació de professorat de formació professional en la metodologia de la simulació. Aquesta és la primera vegada que el CISARC fa docència adreçada a aquest col·lectiu, ja que, fins ara, els destinataris principals dels cursos eren hospitals i empreses. D’aquesta manera, UManresa contribueix a la millora de la qualitat de la docència en la formació professional al conjunt del país a través d’una metodologia formativa pròpia, en la qual el CISARC i els seus professionals són experts.

La realització dels cursos és resultat de les accions formatives que es van dur a terme el curs passat, quan el Departament d’Educació va promoure la realització de diferents formacions arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’estendre l’ús d’aquesta metodologia entre els docents que imparteixen docència en cicles formatius, especialment de l’àmbit sanitari. 

Durant el mes de febrer s’ha dut a terme una formació específica a l’Institut Cal·lípolis de Tarragona i hi han participat setze docents, que han après a generar entorns immersius i d’aprenentatge estimulants, han treballat específicament l’aplicació de la metodologia en la formació professional, han adquirit coneixements per generar experiències de simulació al centre i han treballat com realitzar un bon debrífing posterior a la realització de la simulació. La intenció d’aquest centre és que la metodologia de la simulació s’incorpori com a eina d’aprenentatge al cicle formatiu de grau mitjà d’Emergències Sanitàries, amb la voluntat, més endavant, que sigui transversal a totes les famílies professionals del centre: sanitat, imatge personal i activitats esportives. Aquest centre està convençut que la simulació ofereix moltes possibilitats perquè fa que l’alumnat reflexioni sobre la seva pràctica, incrementa la comprensió i la retenció de conceptes teòrics, permet la consecució de competències clau i genera un clima de col·laboració a l’aula.

Entre el curs passat i l’actual, a través del Departament d’Educació, el CISARC va impartir formació en simulació als territoris de Barcelona, Tarragona, la Catalunya central, el Vallès Occidental, Lleida i Girona. De quaranta hores de durada, cada curs incloïa sessions virtuals sincròniques i sessions presencials. Les sessions presencials es van desenvolupar en centres de formació professional del territori i van anar a càrrec d’un equip de professionals del CISARC, que s’hi va desplaçar. 
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns