Skip to main content

Docència

Jéssica Fernández durant la presentació del Tech Day
Peu de foto
Jéssica Fernández durant la presentació del Tech Day

Tech Day i Engineering Day, jornades de conferències d’Elisava sobre diversos aspectes de l’enginyeria

14.11.2023
Share

Elisava ha acollit una nova edició de la seva jornada de conferències Tech Day, organitzada pel grau en Enginyeria de Disseny Industrial de la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava. Una iniciativa que, si bé l’any anterior va girar al voltant de l’exploració de possibles formes de vida al planeta Mart, enguany s’ha centrat en un tema ben diferent, com és l’activisme feminista en l’enginyeria, proposant una mirada crítica sobre la perspectiva de gènere, tant en l’enginyeria com en l’àmbit del disseny en general.

Partint de corrents de pensament del posthumanisme feminista, promogudes per autores com Haraway i Braidotti, la jornada ha pretès revisar i comprendre les arrels profundes de les desigualtats, alhora que ha buscat desenvolupar solucions transversals des d’una perspectiva multidisciplinària, integrant àrees com la ciència, l’enginyeria, la filosofia, el disseny i la biologia. En aquest sentit, des de l’organització de l’activitat es considera que l’Enginyeria de Disseny Industrial té un paper fonamental en aquest procés, ja que permet aplicar els coneixements i enfocaments multidisciplinaris per abordar la desigualtat de gènere des d’una perspectiva pràctica.

El Tech Day ha comptat amb la presentació de la Dra. Jéssica Fernández, directora del màster en Enginyeria de Disseny Industrial, i la participació de les professionals María Visa i Bea Sureda, així com les exalumnes Laia Tort i Nim Carbonell. La proposta forma part del programa d’activitats docents dels estudis del grau en Enginyeria del Disseny Industrial i s’organitza anualment des de l’assignatura Projecte de Disseny i Experimentació. El seu objectiu és oferir una àmplia perspectiva sobre tots els factors possibles per a la inspiració de noves propostes de disseny que serveixin als estudiants i professionals per abordar o buscar solucions en el marc d’un tema concret.

Neix l’Engineering Day, centrat en el disseny i els materials

D’altra banda, el grau en Enginyeria de Disseny Industrial d’Elisava organitza també l’Engineering Day, una jornada dedicada a les especialitats d’aquest programa. La primera jornada, programada per a aquest divendres 17 de novembre a Elisava, se centra en l’especialitat de Disseny i Materials, i pretén donar a conèixer a l’alumnat del grau les característiques acadèmiques d’aquesta menció perquè puguin decidir si volen especialitzar-s’hi amb vista al seu futur acadèmic i professional.

En aquest sentit, s’han convidat diversos professionals experts i Elisava Alumni, que exposaran les seves experiències en camps com el disseny de materials, la sostenibilitat en la indústria, la biomimètica, el disseny regeneratiu o els 'wearables', entre d’altres. Entre ells hi ha Carlos Sáez, Mireia Vilalta, Laura Sofía Perales i Mario Sanz, amb qui els estudiants del grau en Enginyeria de Disseny Industrial podran compartir els seus dubtes i inquietuds.

Més detalls sobre l’Engineering Day d’Elisava, aquí.

 

 

 

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns