Skip to main content

Comunitat Universitària

Els protagonistes de la 2a temporada
Peu de foto
Els protagonistes de la 2a temporada
Sala de projecció
Equip de rodatge
Estrena
Photocall
Jordi de Planell
Peu de foto
Jordi de Planell

Segona temporada de ‘Lisa’, la websèrie de la UVic

11.06.2024
Share

Una Lisa més madura i atrevida ha tornat a les aules de la UVic. L’Aula de Cinema de la Universitat va omplir-se, el dijous 16 de maig al vespre, en l’estrena d’aquesta nova entrega de Lisa, la websèrie coproduïda per la UVic-UCC i la productora Abacus. La segona temporada sencera de Lisa ja es pot veure en obert a través de la pàgina web de la sèrie i també del seu canal de YouTube.

La pluja va permetre celebrar amb normalitat la première, que va comptar amb photocall i catifa vermella per als assistents. El plat fort de la tarda va ser el visionament dels capítols de la nova temporada, un total de quatre peces audiovisuals d’uns deu minuts de durada cadascun, que narren el tercer any de carrera de la Lisa, una estudiant de Mecatrònica autista, interpretada per l’actriu i tiktoker Emma Cunill, que també es troba dins de l’espectre autista. En aquesta nova temporada queden enrere les pors i inseguretats del primer any, però ara ha de fer front a nous reptes. La seva relació amb l’Àlex, interpretat per l’actor Pau Escobar, posa al centre de la narrativa temàtiques com la gestió de les emocions, les relacions i l’experiència dins l’etapa universitària des del punt de vista d’una persona neurodivergent.

Una vetllada amb els protagonistes

L’acte, el va conduir el periodista i exestudiant de la UVic Jordi de Planell, que va conversar amb alguns dels caps visibles del projecte audiovisual. Un dels objectius de Lisa és la normalització de la presència de persones neurodivergents en l’àmbit universitari. Entorn d’aquest tema van reflexionar David Weil Sunyer, director de la segona temporada, juntament amb els seus protagonistes, Emma Cunill i Pau Escobar. Cunill, que parla al seu TikTok de la seva vida com a persona dins l’espectre autista, va assenyalar que “la Lisa i jo som molt diferents, tenim el diagnòstic en comú i prou”, i va remarcar la importància de mostrar diferents perfils de persones dins l’espectre autista a la pantalla per evitar estigmatitzar o encasellar un grup molt divers de persones. David Weil també va explicar la seva experiència a l’hora de treballar un tema delicat i la importància de Cunill a l’hora de definir la protagonista: “L’Emma va tenir molt de pes per ajudar-nos a veure què funcionava i què s’havia de canviar, cosa que ens va permetre anar més enllà del guió per buscar una transmissió orgànica i versemblant dels personatges i de la seva relació”.

D’altra banda, el projecte també es concep com una experiència formadora en un entorn real per a estudiants. Jordi de Planell va parlar amb Jan Frigola, coordinador del projecte de mentoratge i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC); Oriol Rojas, professor de la FEC i director de fotografia de la websèrie, i amb Ainhoa Ferreras, una de les estudiants de Comunicació Audiovisual que va estar treballant en el rodatge com a suport de producció. Els tres representants de l’equip de la Universitat col·laborador en la sèrie van coincidir a fer una valoració positiva de l’experiència, alhora que van posar en valor la importància de participar en un projecte professionalitzador. Tal com va explicar Frigola: “Treballar com a part d’un equip professional proporciona als estudiants eines i ètica per desenvolupar-se en entorns laborals, alhora que els ajuda a ser proactius en aquest àmbit”.

Aquesta segona temporada també és fruit de la col·laboració entre la Universitat i la productora Abacus. Oriol Cortacans, productor executiu d’Abacus, fa una valoració positiva de l’experiència: "Des d'Abacus estem molt satisfets d'aquesta col·laboració amb la UVic per produir una websèrie professional, però que alhora serveix de formació per als estudiants i  explora una temàtica complexa de manera natural i sense tabús".

Es pot mirar el vídeo de la première a través d'aquest enllaç.

Mira la galeria de fotos de l'estrena a través d'aquest enllaç.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns