Skip to main content

Docència

Tic salut

Salut Digital, una assignatura innovadora i única al grau en Medicina de la UVic-UCC

09.07.2024
Share

Durant el mes de juny s’ha impartit al grau en Medicina, l’assignatura de Salut Digital, coordinada per la Càtedra TIC Salut Social. Aquesta formació, només disponible al grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) proporciona als estudiants una base de coneixement sobre l’aplicació de les TIC en entorns sanitaris i respon als àmbits d’innovació tecnològica de la Fundació TIC Salut Social.

L’oferta de competències de l’assignatura de Salut Digital passa per la introducció a l’estratègia digital del sistema de salut català, la identificació de l’aplicació de les TIC en diferents situacions de l’àmbit de la salut, l’ús de canals de servei no presencial en l’àmbit sanitari, el desenvolupament d’habilitats per a la comunicació no presencial i la comprensió de la intel·ligència artificial (IA) com a eina per al suport en la presa de decisions en medicina.

A través d’un enfocament pràctic, s’aborden aquests temes a través d’àmbits com ara la interoperabilitat dels sistemes, la telemedicina, la imatge mèdica digital, la innovació i l'emprenedoria, la impressió 3D i la intel·ligència artificial.

Participació d’experts del sector

El professorat dels diferents blocs temàtics són professionals de l’ecosistema de salut català que aporten el seu coneixement i la seva experiència per enriquir el procés d’aprenentatge. Entre aquests professionals hi ha Ernest Sarrias (consultor tecnològic); Daniel Moreno (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol); Xavier Escayola, Jordi Martínez i Hernán Lew (Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona); Àngels Salvador (InnoHealthAcademy); Cora Loste (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol); David Reifs (SEIDOR) i el director de la Càtedra, Francesc López.

Un total de trenta estudiants han completat aquesta assignatura optativa del grau en la seva edició 2024 fent una immersió en les aplicacions actuals de la innovació aplicada a la praxi de la medicina. Es tracta, doncs, d’una assignatura que posa el focus en la cura dels pacients i en l’optimització de la qualitat dels serveis sanitaris, i és una mostra del compromís de la Càtedra TIC Salut Social amb la transferència de coneixement multidireccional en innovació i salut digital. 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns