Skip to main content

Comunitat Universitària

Assistents a la trobada de biblioteques infantils de Catalunya

Professionals de les àrees infantils de biblioteques de la Catalunya central es troben a l’Espai Aloy

14.02.2023
Share

El Centre de Documentació Josep Maria Aloy d’UManresa ha acollit aquest mes de febrer una de les trobades dels membres del grup XicsBBM, format per bibliotecaris i bibliotecàries especialitzats en àrees infantils de la Xarxa de Biblioteques Municipals de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès. L’Espai Aloy és un centre de documentació especialitzat en literatura infantil i juvenil, recull més de 8.000 títols i actualment constitueix el fons especialitzat més nombrós i important del país pel que fa a aquestes especialitats. L’Espai Aloy es va inaugurar el juliol de l’any passat a les instal·lacions de l’edifici FUB4 – UEducació, que aplega tots els estudis i serveis del Campus Manresa que estan relacionats amb l’educació.  

Una comissió integrada per persones de diferents entitats i institucions de l’àmbit educatiu, tant vinculades a la Universitat com de fora de la institució, ja treballa en la definició de diferents propostes per fer realitat els objectius d’aquest centre de documentació. La voluntat d’UManresa és que l’Espai Aloy serveixi com a dinamitzador i promotor de la literatura entre infants i joves, i que doni continuïtat a la tasca de dignificació que va desenvolupar Josep Maria Aloy al llarg de la seva vida.  

La trobada de bibliotecaris no ha estat la primera activitat que s’hi ha dut a terme. Fins ara, ha acollit, entre d’altres, activitats culturals, presentacions de llibres, diàlegs educatius, així com activitats pròpies dels estudis de grau i del CFGS d’Educació Infantil. En el calendari previst per als pròxims mesos, ja s’hi ha programat activitats en el marc del Dia de la Poesia i un acte emmarcat en la commemoració del centenari de Josep Vallverdú, del qual Josep Maria Aloy va ser el biògraf.   

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns