Skip to main content

Docència

Marc Bernardich
Fira Borsa de Treball - 1
Fira Borsa de Treball - 2
Fira Borsa de Treball - 3

L’estudiantat d’ADE d’UManresa pot pagar gairebé el 75% del cost dels estudis amb les pràctiques

09.11.2022
Share
Docència

Les pràctiques remunerades que fa l’estudiantat d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) de la Facultat de Ciències Socials de Manresa en empreses del territori permeten fer front a gairebé el 75% de la matrícula universitària. Aquest és el resultat més destacat del balanç de les estades de pràctiques del curs 2021-2022. Els 35 estudiants que van fer pràctiques van cobrar una mitjana de 3.849 euros, en total 134.702 euros, una quantitat que representa el 74% del cost que tenen els estudis. En alguns casos, a més, aquest import es va veure complementat amb ajuts i beques pròpies d’UManresa i del Ministeri d’Educació. Es dona el cas també que 11 d’aquests estudiants van cobrar per sobre d’aquesta mitjana (entre 5.400 i 9.000 euros), de manera que van poder fer front a la totalitat de la matrícula i disposar de recursos extra.

La majoria de les estades de pràctiques que fa l’estudiantat d’ADE d’UManresa es duen a terme en empreses que formen part del programa Prèmium. Són estades de pràctiques que contribueixen a millorar la preparació professional dels estudiants i que faciliten la inserció laboral un cop graduats, que des de fa anys és del 100 % de les persones titulades a UManresa.

Un altre dels elements que destaca del balanç de les estades de pràctiques és la satisfacció dels empresaris amb l’estudiantat format a UManresa. Segons el director dels estudis d’Empresa, Marc Bernadich, això és una mostra que “fan bé la feina, que estan ben preparats i que donen resposta a les necessitats de les empreses”. La bona preparació de l’estudiantat es fa palesa també en l’increment de la demanda d’estudiants que arriba a la Universitat per contractar-los directament, sense fer convenis de pràctiques.

100 entrevistes a la Fira Borsa de Treball

UManresa ha posat en marxa aquest curs 2022-2023 la novena edició del programa Prèmium, dissenyat per afavorir el contacte entre l’alumnat i el món empresarial, i per fomentar l’aprenentatge pràctic com a complement de la formació teòrica que s’imparteix a la universitat. El programa inclou cursos gratuïts d’anglès durant tota la durada dels estudis i estades de pràctiques remunerades en empreses col·laboradores del programa a partir de segon curs. En aquests moments són 39 les empreses que col·laboren amb els estudis d’ADE per poder oferir aquest programa.

En el marc de la novena edició del programa, el 26 d’octubre passat va tenir lloc la Fira Borsa de Treball, una trobada entre les empreses i l’estudiantat d’ADE, que vol aprofitar l’oportunitat de fer estades de pràctiques en les empreses adherides al Prèmium. En aquesta ocasió, es van realitzar un centenar d’entrevistes entre empreses i estudiants. A més, els estudis d’Empresa aprofiten aquesta jornada per oferir una sessió sobre algun tema d’interès per a l’empresariat. En aquesta ocasió, el ponent de la sessió va ser el director general de Mercabarna, Jordi Valls, que va parlar de seguretat alimentària. Valls és membre del Patronat de la Fundació Universitària del Bages.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns