Skip to main content

Institucional

Foto odontologia
Foto Audiologia
Foto Gestió de la Societat Digital
Saló Ensenyament 2022

La UVic-UCC presentarà tres nous graus, Odontologia, Audiologia General i Gestió de la Societat Digital, al Saló de l’Ensenyament

14.03.2023
Share

Els futurs estudiants de la UVic-UCC podran conèixer l’oferta acadèmica i les novetats per al curs 2023-2024 al 32è Saló de l’Ensenyament, que es farà al Recinte de Montjuïc de Barcelona del 15 al 19 de març. A diferència d’altres edicions, en aquesta ocasió no hi haurà el Saló Futura de màsters i postgraus, de manera que les consultes sobre aquests estudis s’atendran als de graus i cicles.

La UVic-UCC treballa per posar en marxa, el curs 2023-2024, tres nous graus: Odontologia, Audiologia General i Gestió de la Societat Digital. El grau en Odontologia i el grau en Audiologia General (pioner a l’Estat espanyol i pendent de verificació per part de l’AQU), els oferirà la Facultat de Medicina, mentre que el grau en Gestió de la Societat Digital, el primer que s’impartirà a l’Estat, es cursarà a la Facultat de Ciències Socials de Manresa. Aquestes tres titulacions se sumaran als 38 graus que ofereix en l’actualitat la Universitat i que en total sumen 41 titulacions de grau, amb una oferta global per a l’any que ve de 3.155 places per a estudiants de primer, tenint en compte que actualment la UVic-UCC té 10.821 estudiants de grau. Entre les novetats del pròxim curs, que es presentaran del 15 al 19 de març al Saló de l’Ensenyament, també destaca un nou cicle formatiu de grau superior en Documentació i Administració Sanitàries, que s’oferirà a la seu de Manlleu.

Pel que fa a les instal·lacions, el curs que ve començarà amb la posada en marxa dels nous espais de la seu a Granollers del Campus Vic i amb la remodelació d’una part de l’edifici de Can Baumann de Vic, que acull la Facultat de Medicina, el Centre Tecnològic BETA i l’IRIS-CC. També es preveu la construcció d’una nova pista esportiva destinada a docència i a recerca, i començarà la segona fase d’obres de l’edifici de la zona esportiva de Vic, destinat al grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE). A més a més, està previst que el curs que ve s’obri el nou edifici Vic Sud de la Universitat. Actualment, la UVic-UCC té 284 espais, dels quals 108 són aules docents; 19, aules híbrides; 8, aules informàtiques; 67, laboratoris, i 82, espais de coworking.

Amb vista al curs vinent, als graus de la UVic-UCC s’obriran 150 places més respecte a l’actual, 125 de les quals  a la Facultat de Medicina (5 al grau en Medicina, 60 al grau en Odontologia i 60 al grau en Audiologia General). De la resta, 15 seran a la Facultat d’Empresa i Comunicació (10, al grau en Administració i Direcció d’Empreses, i 5, al de Màrqueting i Comunicació Empresarial) i 10, al centre adscrit BAU. Aquest increment s’afegeix a l’augment de places dels darrers cursos en graus com Infermeria i Fisioteràpia, que es consolidaran el pròxim any. En màsters, s’obriran 100 places més amb relació al curs passat: 30 per al màster universitari en Alimentació i Sostenibilitat, 30 per al d’Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles i 40 per al nou màster en Direcció Integral de Negocis d’ESERP.

Atenció a l’estudiant i demanda laboral

La nova oferta acadèmica de la UVic-UCC per al curs 2023-2024 està focalitzada en “consolidar, acabar de desplegar i augmentar les places dels graus existents, i alhora fer un pas endavant en els àmbits de coneixement més estratègics”, explica Àngels Pinyana, vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC. La creació de noves titulacions en Salut, Ciències Socials i Empresa suposen “l’adaptació permanent de la nostra formació a les noves necessitats emergents de la societat”, segons la vicerectora. Aquesta capacitat de resposta a la demanda actual del mercat de treball queda plasmada en els alts nivells d’ocupabilitat que tenen els estudiants, com ho demostra el fet que prop del 100 % dels graduats a la UVic-UCC estan treballant mig any després d’acabar els seus estudis.

Una de les apostes transversals, tret diferencial de la UVic-UCC, és continuar vetllant per una atenció propera als estudiants. En aquest sentit, per al pròxim curs s’ha ampliat i reestructurat el Servei de Suport a l’Estudiant (PSE), personalitzat i orientat a resoldre qualsevol dificultat d’aprenentatge, psicològica o de diversitat funcional, entre altres, que tinguin els estudiants. Aquest acompanyament es fa amb la voluntat de ser una universitat inclusiva i acollidora.

Tres nous graus per al curs que ve

La Facultat de Medicina treballa per oferir dos nous graus el curs 2023-2024. D’una banda, el grau en Odontologia, que té com a objectiu la formació de professionals experts en la salut bucodental, atesa la demanda creixent d’atenció sanitària en aquest àmbit que es preveu per als pròxims anys. La nova titulació s’impartirà de forma presencial i tindrà una durada de cinc cursos: els tres primers es faran al Campus Vic (a Can Baumann) i els dos últims, al Campus Manresa (Clínica Universitària de Manresa). L’oferta inicial serà de 60 places i en total caldrà cursar 300 crèdits. Les pràctiques tindran un pes molt rellevant en el pla docent: es faran amb pacients reals i sumaran al voltant de 1.100 hores, una xifra molt superior a la d’altres universitats que imparteixen el mateix grau. Es faran en diversos centres sanitaris: principalment, a la Clínica Universitària de Manresa, i també a la nova clínica odontològica i de cirurgia maxil·lofacial de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, a centres d’atenció primària de la Catalunya central, a clíniques odontològiques amb unitats especialitzades i a altres centres sanitaris col·laboradors que tenen serveis d’odontologia.

D’altra banda, la Facultat de Medicina també ho té tot a punt per iniciar el nou grau en Audiologia General, en aquests moments pendent de verificació per part de l’Agència de Qualitat Universitària (AQU). Aquesta nova titulació, pionera a l’Estat espanyol, vol donar resposta a la necessitat actual de disposar de professionals especialitzats en audiologia, atesa la importància que la salut auditiva està adquirint en la societat. Serà un grau mixt (clínic i tecnològic), que s’impartirà en la modalitat semipresencial al Campus Vic de la UVic-UCC. La durada del grau serà de 4 cursos i inicialment s’oferiran 60 places. Les pràctiques curriculars es faran en gabinets audioprotètics, centres sanitaris i hospitalaris, empreses o àmbit educatiu. Es cursaran el segon semestre del 3r curs i el primer semestre del 4t curs.

El grau en Gestió de la Societat Digital de la Facultat de Ciències Socials de Manresa està pensat per formar professionals capaços de liderar projectes de transformació digital dins de les empreses, institucions i organitzacions del tercer sector.

Un CFGS en Administració Sanitària i ‘soft skills’

Una de les principals novetats del Campus Professional de la UVic-UCC serà el cicle formatiu de grau superior en Documentació i Administració Sanitàries, que s’oferirà a la seu de Teknós Manlleu i que es troba en fase d’aprovació. Aquest cicle formatiu, que actualment no s’ofereix en cap centre de la Catalunya central, suposarà la continuïtat dels estudis de Tècnic Auxiliar d’Infermeria, Gestió Administrativa o Batxillerat, entre altres, i permetran obtenir un títol de tècnic superior. Aquest cicle s’oferirà en horari de tarda per facilitar l’accés a professionals de la salut en actiu.

Una altra novetat serà la incorporació al programa curricular dels cicles formatius de Vic,  Granollers i Manlleu de tallers i seminaris per contribuir a la millora de les competències transversals (soft skills) dels estudiants. Aquestes competències, que ja es treballen, es reforçaran durant tot l’any amb l’objectiu de preparar els futurs titulats per incorporar-se al mercat laboral. Al CFGS en Màrqueting i Publicitat, a més de treballar les competències transversals, es farà una aposta per la psicologia positiva, amb l’objectiu de dotar els estudiants d’eines per millorar el seu benestar general i afavorir l’èxit acadèmic. El curs 2023-2024 es compliran 10 anys de la posada en marxa dels estudis de formació professional superior a la UVic-UCC. En una dècada, s’han multiplicat per tres el nombre de cicles (s’ha passat de 3 a 9), com també han crescut exponencialment el nombre d’estudiants (dels 47 inicials a més de 300) i de seus (de 2 a 5).

Nova Escola de Postgrau a la UVic i nous postgraus a UManresa

L’oferta de màsters universitaris de la UVic-UCC s’ampliarà el curs que ve amb un nou títol: el màster en Direcció Integral de Negocis, que oferirà el centre adscrit ESERP. Aquesta formació està orientada a les persones que vulguin adquirir una formació especialitzada en diferents àmbits de l’empresa, com són el desenvolupament empresarial en entorns internacionals, el màrqueting i els recursos humans. L’oferta inicial serà de 40 places, es farà en format presencial i la titulació constarà de 60 crèdits totals.

A més, l’oferta de formació contínua de la UVic-UCC fa un pas més arran d’un acord estratègic en l’àmbit d’empresa assolit entre els campus Vic i Manresa, que han sumat esforços per elaborar, per al curs 2023-2024, una proposta conjunta de programes que inclou un màster en Direcció Comptable, Financera i Tributària; un postgrau en Direcció de Persones a les Organitzacions; un postgrau en Comunicació Científica o un màster en Gestió i Màrqueting Esportiu. Aquest acord obre un camí per reforçar la formació contínua de tota la UVic-UCC.

En el cas del Campus Vic, tota l’oferta es vehicula a través de la nova Escola de Postgrau, que s’ha posat en marxa el curs 2022-2023. Un dels objectius que té aquest nou centre és construir una programació pròpia en aquells àmbits de coneixement en què la Universitat té més fortalesa: la Salut, l’Educació, l’Empresa i la Comunicació, així com les Biociències i la Tecnologia. Entre les seves propostes destaquen programes consolidats com el màster Executiu en Administració i Direcció d’Empreses (EMBA) per preparar professionals amb una visió global de l’empresa, en format híbrid i amb sessions a Vic i a Manresa; el nou màster en Màster en Màrqueting Digital i E-Commerce, també en format híbrid i compartit entre Vic i Manresa, i una nova edició del màster universitari en Alimentació i Sostenibilitat i del de Pedagogia Montessori (0-6 anys), que s’obre cada 2 anys.

A la nova seu de la UVic a Manlleu s’hi han dissenyat, de moment, dos programes de curta durada: Soft skills per a l’Entorn Digital i Creacció de Start-ups i Intraemprenedoria. Coincidint amb el seu inici, arrencarà una línia de programes “encapsulats”, que serviran de prova pilot per potenciar la formació 100 % online de manera asíncrona.

 

 

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns