Skip to main content

Docència

Aida Camps, nova presidenta de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente (SESSEP)

La responsable del CISARC d'UManresa, Aida Camps, nova presidenta de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente (SESSEP)

21.12.2021
Share
Docència

Aida Camps Gómez, responsable del Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) del campus Manresa de la UVic-UCC, és la nova presidenta de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente (SESSEP). Camps va ser escollida i nomenada en el congrés que la SESSEP va dur a terme a Granada el mes de novembre passat. La nova junta sorgida del congrés també integra Carmen Gomar Sancho, directora de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient, que ocupa la vocalia de Seguretat del Pacient. Al mateix temps, Griselda Gonzàlez-Caminal, que va ser escollida com a vocal dintre del Comitè Científic, i que és coordinadora de Simulació del grau en Medicina i referent de simulació en els estudis de Fisioteràpia.

Aida Camps Gómez presidirà l’entitat durant dos anys, després de dos anys d’experiència com a vicepresidenta. Explica que l’arribada al càrrec és resultat de la seva implicació en aquesta societat i conseqüència d’una trajectòria en l’àmbit de la simulació que es remunta a deu anys enrere. Ser-hi, explica, “permet a la Universitat sumar i avançar en aquesta metodologia i fer-ho al costat de professionals amb molta experiència en aquest àmbit, que treballen per millorar la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients”. 

Com a principals objectius al capdavant de l’entitat, la nova presidenta de la SESSEP treballarà per continuar la divulgació de la metodologia de la simulació; per promoure-la entre els professionals i les institucions públiques i privades; per impulsar el vincle entre simulació i tecnologia per fer encara més potent la metodologia; per treballar en xarxa en l'àmbit nacional i internacional, i per apostar per la investigació i el desenvolupament tant pel que fa a indicadors que permetin avaluar resultats com a la implantació d’innovacions metodològiques. En aquest sentit, Camps explica que “el coneixement l’hem de construir entre tots” i afegeix que cal que la simulació s’implanti més enllà de l’àmbit clínic i s’introdueixi en especialitats com la psicologia, la pedagogia, la fisioteràpia, la farmacologia i l’odontologia, per posar alguns exemples “que ja n’estan veient el potencial”.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns