Skip to main content

Institucional

Un moment del patronat de la FUBalmes d'aquest dimecres
Peu de foto
Un moment del Patronat de la FUBalmes, a la Sala Gòtica
Albert Castells, president de la FUBalmes
Peu de foto
Albert Castells, president de la FUBalmes
D'esquerra a dreta: Jordi Baiget, Marc Aloy, Albert Castells, Jordi Espona i Josep Eladi Baños
Peu de foto
D'esquerra a dreta: Jordi Baiget, Marc Aloy, Albert Castells, Jordi Espona i Josep Eladi Baños
Mila Naranjo serà la nova degana de la FETEP
Peu de foto
Mila Naranjo serà la nova degana de la FETEP

La Fundació Universitària Balmes preveu superar per primera vegada els 60 milions d’euros de pressupost i créixer un 8 % el curs que ve

09.07.2024
Share

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes), reunit en sessió plenària el dimecres 19 de juny a la tarda, va aprovar la liquidació provisional del pressupost del curs 2023-2024, que es va tancar el 30 de juny. Una vegada més, ho va fer obtenint l’equilibri pressupostari, amb uns ingressos totals de 58,7 milions d’euros i un romanent final d’11.195 euros. Per al curs vinent, la primera estimació del pressupost preveu un creixement dels ingressos del 8 % fins a assolir els 63,3 milions d’euros. 

Amb aquesta xifra, la Fundació Universitària Balmes superarà per primera vegada el llindar dels 60 milions, i ho farà deu anys després de l’inici del pacte federatiu entre aquesta entitat i la Fundació Universitària del Bages, que ha estat un revulsiu per al projecte de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aquell curs, el 2014-2015, es va comptar amb uns ingressos de 33 milions d’euros, pràcticament la meitat de la previsió actual.

Pel que fa a ingressos, les partides que tenen més creixement són les de grau i de formació contínua, que s'incrementen per un efecte de volum, els cànons dels centres vinculats i adscrits, i la recerca. L’increment de l’oferta d’estudis, el desplegament del nou Pla de dedicació acadèmica (PDA) per al personal docent i investigador de la UVic i l’actualització salarial són les partides que més han de créixer en l’apartat de despeses. 

Mila Naranjo serà la nova degana de la FETEP

La doctora en Psicologia Mila Naranjo serà la nova degana de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) de la UVic-UCC. El Patronat de la FUBalmes, a proposta del rector, va aprovar el seu nomenament, que es farà efectiu el pròxim 1 de setembre, coincidint amb l’inici del curs acadèmic. Naranjo prendrà el relleu a Eduard Ramírez, que deixa el deganat després de vuit anys al capdavant de la facultat. 

Altres nomenaments

El Patronat de la FUBalmes també va incorporar entre els seus patrons Elisabeth Plantada, directora de BAU, centre adscrit a la UVic-UCC, i Javier Peña, director general de la Fundació Elisava Escola Universitària, en substitució de Ramon Benedito, que n’havia estat president. El març passat, el rector de la UVic-UCC també va proposar Javier Peña com a degà en funcions de la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava, càrrec que va acceptar en el Patronat d’Elisava i que ara ha ratificat el de la FUBalmes.

El Patronat d’aquest dimecres també va ratificar Ramon Pinyol i Torrents com a president de la Comissió Permanent de la Societat Verdaguer, i va aprovar atorgar la condició de professor emèrit a Ramon Pujol. La Comissió d’Emeritatge va destacar, per a l’atorgament del que és el primer emeritatge de la Facultat de Medicina, l’aportació de Pujol en el procés de construcció d’aquest projecte, del qual va ser el primer degà fins a finals del curs passat.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns