Skip to main content

Institucional

Acte de lliurament dels Premis Séquia
Francesc Comas, en el moment de rebre el Premi Séquia

Francesc Comas Closas i l’Associació l’ERA reben els Premis Séquia de Manresa

08.03.2022
Share

El geògraf i historiador Francesc Comas Closas i l’Associació l’ERA, Espai de Recursos Agroecològics, dedicada a la divulgació i promoció de la producció agroecològica i l’agroecologia, van recollir el 15 de febrer els guardons de la sisena edició dels Premis Séquia. Els premis, convocats per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa, tenen com a objectiu reconèixer persones, institucions o col·lectius que treballen amb actitud positiva i constructiva en benefici del progrés de la societat manresana i que són continuadors de l’esperit dels impulsors de la Séquia. L’acte de lliurament formava part del programa de la Festa de la Llum de Manresa. 

El jurat del premi va decidir reconèixer Francesc Comas Closas, geògraf i historiador, pel seu treball generós en favor del bé comú, especialment en la divulgació del patrimoni i la història de la ciutat, i la tenacitat i perseverança demostrades en el treball de la seva documentació i divulgació. Quan va recollir el premi, Comas va voler posar en relleu la importància de la Séquia de Manresa, considerada com una de les grans obres d’enginyeria de l’època medieval, construïda durant quaranta-quatre anys i fent front a una llarga llista d’adversitats que els manresans de l’època van afrontar i superar. Ara, va dir, “vivim un altre moment crític. La pandèmia ens ha demostrat que no som invencibles i els manresans, tots, els nouvinguts també, hem de prendre exemple dels avantpassats i treballar junts per sobreposar-nos-en".

Jaume Brustenga Bot va recollir el premi col·lectiu en nom de l’Associació l’ERA. El jurat va considerar que aquest col·lectiu connecta amb els valors del premi per la visió comunitària i l’enfocament local d’un treball orientat a la construcció d’un futur més sostenible, per la capacitat de sumar esforços per tirar endavant projectes ambiciosos i de gran impacte ecològic amb recursos limitats i per la creativitat en el plantejament de solucions per fer viables els seus projectes i fer-los accessibles al conjunt de la població. Per a l’entitat, el premi serà una empenta a la divulgació de la tasca que desenvolupen i va reivindicar “que el món urbà no giri l’esquena al món rural”.

Els guanyadors van rebre una escultura de l’artista manresà Ramon Oms i van signar al llibre d’honor del guardó. 
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns