Skip to main content

Docència

Estudiants d'Infermeria participen en projectes de recerca reals d'Althaia i UManresa
Estudiants d'Infermeria participen en projectes de recerca reals d'Althaia i UManresa

Estudiants d'Infermeria participen en projectes de recerca reals d'Althaia i UManresa

09.07.2024
Share

Per primera vegada, UManresa ha ofert als estudiants del grau en Infermeria l'oportunitat de vincular els seus treballs de fi de grau (TFG) a projectes de recerca reals impulsats per investigadors d’Althaia – Xarxa Assistencial Universitària de Manresa i d’UManresa. Un total de set estudiants de l'últim curs han aprofitat aquesta opció, que ha superat les expectatives inicials fins al punt que es va ampliar el nombre de projectes vinculats a Althaia per satisfer la demanda dels estudiants. L'assignació dels projectes es va basar principalment en l'interès de l'estudiant pel tema, però en els casos amb més demanda, també es va considerar el rendiment acadèmic global.

Els estudiants, tutoritzats pels investigadors, han treballat segons les necessitats de cada recerca. Han participat en diverses tasques, des de la redacció de projectes inicials, disseny i creació d'eines per a la recollida de dades, fins a la realització de revisions bibliogràfiques. Així mateix, han seguit les mateixes pautes i terminis que la resta d'estudiants, amb la possibilitat d'aparèixer com a col·laboradors en futures publicacions científiques.

Projectes de recerca d'Althaia i UManresa

Pel que fa als projectes d’Althaia, un d’aquests tracta sobre la prevenció de clivelles durant el puerperi hospitalari. Gemma Mayoral Camprubí ha intervingut en aquesta recerca per prevenir clivelles en dones amb lactància materna sota la supervisió de Francesca Aguirre. Anamaria Mutu ha col·laborat en un projecte sobre el sentiment de pertinença i empoderament infermer, supervisada per Laura Macià Casòliva, que també ha tutoritzat dos altres projectes. Manuel Jesús Millán ha treballat en l'estudi de viabilitat de les cures quinzenals en pacients amb catèter central, mentre que Èlia Enfedaque Prat ha participat en una revisió bibliogràfica sobre l'efectivitat i complicacions en les cures del catèter central. A més, Imane El Khrimizi Ez Zhiri ha col·laborat en el disseny i aplicació d'una escala d'avaluació en simulació per minimitzar errors en la medicació, supervisada per Montserrat Soler Sellarés.

Pel que fa a la recerca vinculada a UManresa, Katerin Ariza Martín ha dut a terme una revisió bibliogràfica sobre la formació en genètica i genòmica a les universitats espanyoles, supervisada per Estel·la Ramírez Baraldés. Santi Emmanuel Toríbio Candel ha centrat el seu TFG en una revisió bibliogràfica sobre la gestió emocional en el benestar dels estudiants d'Infermeria, sota la supervisió de Marina Mateu Capell.

Una oportunitat d'aplicar coneixements en recerca

Aquesta iniciativa ha permès als estudiants aplicar els seus coneixements en un entorn real de recerca, oferint-los una experiència enriquidora. Els TFG es van presentar entre el 3 i el 7 de juny.

Aquest ha estat el primer any en què UManresa ha ofert aquesta opció als estudiants d'Infermeria, amb l'objectiu de proporcionar-los una experiència pràctica i valuosa en el camp de la recerca.

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns