Skip to main content

Docència

Elisava participa a la Barcelona Design Week - food design
Elisava participa a la Barcelona Design Week - food design2
Elisava participa a la Barcelona Design Week - Il·lacions
Elisava participa a la Barcelona Design Week - premis ADI
Elisava participa a la Barcelona Design Week
Elisava participa a la Barcelona Design Week - food design

Elisava participa a la Barcelona Design Week 2022 amb nombroses propostes i activitats

Share
Docència

Aquests dies se celebra la 17a edició de la Barcelona Design Week, la gran cita anual de Barcelona amb el disseny i la creativitat. L’esdeveniment, que s’estén fins al 22 de juny, integra en la seva programació prop de 40 activitats internacionals sota el lema “Wayfindings: Orientacions per a crear nous presents”.

Entenent el disseny com a mitjà per trobar nous camins, l’edició d’enguany fa una crida a la participació i a la creació de noves connexions entre els professionals més experimentats i el talent jove, per incentivar-ne l’intercanvi de punts de vista i coneixements. És alhora una aposta per visualitzar que hi ha altres maneres de fer, veure i pensar, i per transmetre el poder transformador del disseny.

Arquitectura efímera, food design i cinema 

En aquest context, l’alumnat i el professorat d’Elisava aporten nombroses propostes. Una de les més interessants és l’Espai Formica, projecte col·laboratiu acadèmic i professional desenvolupat per Elisava i la Rhode Island School of Design per a l'empresa Formica Group. Dirigit per l'estudi de disseny müsing-sellés, i emmarcat en la iniciativa New European Bauhaus per a una vida més inclusiva, sostenible i enriquidora, el projecte planteja una intervenció arquitectònica efímera. Concretament, s’ha reactivat part del complex de la Nau Bostik mitjançant un espai inclusiu que prioritza la convivència i que es pot visitar fins al 17 de juny. Més informació aquí.

Una altra proposta destacable és Wayfindings: L'experiència, que tindrà lloc als Jardinets de Gràcia, espai central d’aquesta edició de la BDW, del 16 al 18 de juny. L’esdeveniment acollirà performances i accions participatives d’alumnes de diverses escoles de disseny de Barcelona, entre les quals Elisava. Aquestes es produiran dins d’una estructura amb forma de cub i busquen explorar com el disseny pot ajudar-nos a orientar les nostres accions. Més detalls aquí.

Entre la resta de la programació hi ha, per exemple, la Food Design Week, que finalitza aquest dimarts 14 de juny i que ha inclòs diverses rutes gastronòmiques, case study i un challenge internacional organitzat per The FORK Organization. I aquest mateix dimarts 14, a les 19 h, Guim Espelt, investigador d’Elisava, presenta a la galeria II·lacions la seva obra audiovisual To the design room! A cinematic design collage, que es pot veure fins al 22 de juny al mateix espai i on l’autor investiga la representació i el discurs del disseny de producte al cinema. Més detalls.

Premis ADI, Laus i gaudeamusProjecta

Elisava també acull avui, dimarts 14, a les 17 h, la taula rodona “L'excel·lència professional comença a l'aula”, amb membres del Jurat dels Premis gaudeamusProjecta. Encara s’és a temps per inscriure-s’hi aquí

I encara parlant de premis, aquesta setmana es donaran a conèixer, en el marc de la Barcelona Design Week 2022, els Premis ADI (dimecres 15 de juny) i els Premis ADG-Laus (dijous 16 de juny), als quals opten nombrosos projectes de l’alumnat i el professorat d’Elisava.

Es poden consultar totes les activitats d’Elisava a la Barcelona Design Week aquí.
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns