Skip to main content

Comunitat Universitària

Programa majors de 55 anys - UManresa - 1
Programa majors de 55 anys - UManresa - 2
Programa majors de 55 anys - UManresa - 3
Programa majors de 55 anys - UManresa - 4
Programa majors de 55 anys - UManresa - 5

El programa per a majors de 55 anys d’UManresa, FUB+GRAN, fa deu anys

12.07.2022
Share
Comunitat Universitària

El Campus Manresa de la UVic-UCC ha dut a terme aquest mes de juny la cloenda d’una nova edició del programa FUB+GRAN, una iniciativa formativa adreçada a persones majors de 55 anys, que enguany ha arribat a la desena edició. FUB+GRAN va néixer el curs 2012-2013 amb la finalitat de promoure l’aprenentatge al llarg de tota la vida i d’acostar persones majors de 55 anys a la Universitat. L’acte, que ha servit per cloure aquesta edició i per commemorar el desè aniversari del programa, ha comptat amb la intervenció de la sociòloga i escriptora Clara Fons, que ha fet la lliçó de comiat adreçada a l’alumnat.

Constància, curiositat, perseverança, empatia, amistat, motivació, saviesa o fidelitat són paraules que segons la coordinadora del programa, Sílvia Mampel, serveixen per definir les persones que participen en aquest programa. Un programa que és una segona oportunitat per aprendre per a persones que, en el seu moment i per diferents circumstàncies, no van poder estudiar. Durant l’acte de comiat i commemoració s’ha posat en relleu el compromís i entusiasme dels seus alumnes, així com la seva contribució a enriquir la universitat, ja que es tracta de persones amb un llarg recorregut vital i professional. Amb ells, s’ha destacat, la Universitat és “intergeneracional i cohesionada”.

Més d’un miler d’inscripcions en 10 anys

FUB+GRAN s’ha consolidat com un programa entorn del qual han nascut altres activitats paral·leles i que ha fomentat la relació entre persones d’una mateixa generació, la majoria de les quals ja han acabat la seva trajectòria laboral i busquen una manera de continuar adquirint coneixements i d’alimentant la seva curiositat intel·lectual. L’aspecte relacional és un dels punts forts d’aquest programa, ja que permet als participants conèixer noves persones en una etapa vital en la qual això no és gaire habitual i participar en activitats relacionades amb el programa, com la coral o el cinefòrum

El programa es va iniciar durant el curs 2012-2013 amb només 16 persones, algunes de les quals encara continuen assistint a les diferents formacions. En aquests 10 anys de trajectòria, el programa ha tingut molt bona resposta i s’ha arribat a superar el miler d’inscripcions en totes les activitats que s’han realitzat.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns