Skip to main content

Institucional

Patronat de la FUBages
Patronat de la FUBages
Patronat de la FUBages

El Patronat de la Fundació Universitària Bages inicia un procés de reflexió amb el 2030 com a horitzó de planificació estratègica

09.07.2024
Share

El Patronat de la Fundació Universitària del Bages (FUBages) va començar una reflexió sobre els reptes que ha d’assumir la institució amb vista al 2027, quan es preveu una reducció important de les cohorts que arribaran a l’edat d’iniciar estudis superiors, i, més enllà, en l'horitzó del 2030. Va ser en una reunió ordinària de l’òrgan de govern de la FUBages, el 27 de juny passat. En la mateixa sessió, va aprovar una modificació dels Estatuts per tal de passar d’un exercici econòmic basat en cursos acadèmics a fer-ho en anys naturals. Aquest canvi ha de facilitar la gestió de contractes i convenis amb l’Administració Pública que impliquen transferències econòmiques, tant en l’àmbit local com nacional i estatal.

La reunió del Patronat també va servir per donar compte de la gestió feta durant el curs 2023-2024. En aquest sentit, la Presidència i la Direcció General van fer èmfasi en la necessitat d’obrir un debat sobre el canvi de cicle demogràfic i com afrontar-lo; sobre el paper de la UVic-UCC i els seus campus de Manresa i Vic com a universitat territorial a les comarques de la Catalunya Central, i sobre com aquest rol territorial té un reconeixement formal a través del finançament públic. També, sobre la planificació de l’oferta formativa a mitjà i llarg termini, de manera que la població del territori pugui tenir accés a un ventall de titulacions equiparable en diversitat i preus a la d’altres àrees del país. 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns