Skip to main content

Comunitat Universitària

Lab 0-6 a Lleida

El Lab 0_6 d’UManresa continua portant ciència per a infants arreu del país i fa estada a Lleida

Share
Comunitat Universitària

El centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats d’UManresa, el Lab 0_6, fa estada fins al 25 de febrer a Lleida. Prop de 1.500 infants, entre els 3 i els 6 anys, passaran pel Mercat del Pla de Lleida per jugar i experimentar amb la quinzena de propostes del Lab 0_6, que s’hi ha traslladat. Aquesta és la segona vegada que una versió del Lab 0_6 s’instal·la de forma permanent durant un mes fora de Manresa. La primera va ser a Tarragona i el mes de març visitarà Girona.

L’estada de les propostes del Lab 0_6 a Lleida és resultat d’una col·laboració entre el campus Manresa de la UVic-UCC, la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida, el Departament d’Educació i la Paeria.

La proposta Exploració al Lab consisteix en una hora i mitja d’acostament a l’activitat científica. La sessió comença amb una breu presentació i continua amb una hora d’interacció dels infants amb totes les propostes. Al final de la sessió, els infants i les mestres posen en comú idees sorgides de les propostes amb l’objectiu que es continuïn treballant a l’escola. L’objectiu és sempre promoure una mirada científica sobre fenòmens del món. El balanç fins ara d’aquesta experiència és molt positiu. Segons la directora del grau en Mestre d’Educació Infantil del campus Manresa de la UVic-UCC, Montserrat Pedreira, en el cas de Tarragona, la valoració “ha estat molt positiva per part de tothom, fins al punt que aquesta ciutat ja es planteja la creació d’un espai d’experimentació i ciència com el Lab que sigui permanent”.

A Girona, les propostes de ciència i experimentació estaran obertes als infants de la demarcació entre el 2 de març i el 8 d’abril al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. En aquest cas, la proposta és resultat d’un acord amb la Universitat de Girona, l’Ajuntament i el Departament d’Educació.

Sis anys portant ciència a les aules

El Lab 0_6 d’UManresa va néixer a principis de l’any 2016 amb l’objectiu d’impulsar i promoure l’educació científica a les primeres edats a l’aula. Cada any rep una mitjana de 15.000 infants, que es desplacen a les instal·lacions d’UManresa per participar en activitats relacionades amb la ciència i l’experimentació. A més del treball que es duu a terme amb les escoles, el Lab 0_6 obre portes també al públic familiar, tot i que aquesta proposta ha estat aturada fins ara a causa de la pandèmia, que també ha obligat a reorientar les activitats. Durant tot el curs passat, el Lab 0-6 va sortir de les instal·lacions i es va desplaçar a les escoles amb una proposta itinerant per continuar oferint una activitat de qualitat als centres. Les activitats que presenta el Lab 0_6 inclouen també formació adreçada a docents interessats a portar la ciència a les aules, i activitats d’investigació i recerca, des del grup de recerca en Educació, Neurociència, Experimentació i Aprenentatge.

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns