Skip to main content

Comunitat Universitària

Luna Maurer
Jesper Kouthoofd
Gail Bichler
Amica Dall
Viviane Stpappmanns

El cicle de conferències Elisava Masters’ Talks reuneix personalitats clau del disseny i la creativitat actuals

09.11.2022
Share
Comunitat Universitària

Després de l’èxit de la seva estrena el 2019, el cicle Elisava Masters’ Talks, organitzat per l’àrea de Màsters i Postgraus d’Elisava, celebra la seva segona edició en acabat el parèntesi motivat per la pandèmia de la covid-19. I ho fa amb una nova selecció de noms clau que encapçalen les llistes i tendències del disseny contemporani, l’enginyeria i la creativitat actuals en l'àmbit mundial. 

El cicle, que comença el pròxim 30 de novembre i que s’allargarà fins a finals de maig, traspassa en aquesta ocasió les parets d’Elisava per instal·lar-se a l’auditori del COA (Col·legi Obert d’Arquitectura), un nou emplaçament amb més aforament, que d'acord amb la filosofia d’Elisava, permetrà obrir les portes a totes les persones i els col·lectius creatius interessats. 

Així ho explica Santiago Albert, director de l'Escola de Màsters i Formació Contínua d'Elisava: “La nostra missió com a universitat és aportar coneixement i impactar la societat. Per això vam organitzar aquest cicle de conferències de professionals referents del disseny, l'enginyeria, la tecnologia i la creativitat, i l’oferim no només a tots els nostres estudiants, sinó també a la ciutat de Barcelona i a tothom en general”.

Sis aproximacions diferents a l’actualitat del disseny

La programació d’enguany inclou un total de sis xerrades, que pretenen abordar l’actualitat del disseny des d’òptiques diferents: conformen el llistat de ponents noms tan diversos i destacats com els de Viviane Stappmanns, comissària d'exposicions del Vitra Design Museum; Luna Maurer, dissenyadora d'interacció, artista de disseny multimèdia i codirectora de Studio Moniker; Amica Dall, membre fundadora d'Assemble, col·lectiu centrat en els processos socials i materials d'arquitectura, art, disseny urbà i investigació; Jesper Kouthoofd, cap de disseny, fundador i CEO a Teenage Engineering; Lev Manovich, teòric de la cultura digital, escriptor, artista i professor de The City University of New York, i Gail Bichler, directora creativa del New York Times Magazine i que ja havia de participar en la primera edició del cicle, el març del 2020, però es va veure obligada a cancel·lar la seva intervenció per la pandèmia.

La primera de les conferències, el 30 de novembre, està protagonitzada per Viviane Stappmanns (Vitra Design Museu) i duu per títol "Curating for the Common Good (Comisariado por el bien común)". La ponència vol ser una reflexió sobre el rol i el significat dels comissaris dins del camp del disseny en ple segle XXI. Com poden contribuir les exposicions i els llibres de disseny a fomentar societats més justes, i socialment i ecològicament sostenibles? Stappmanns es fa aquestes pregunts i d'altres, i intentarà respondre-les compartint amb els assistents la seva visió personal i professional del comissariat i d’altres qüestions que intervenen en la forma de presentar, debatre i practicar el disseny en el futur.

Totes les xerrades del cicle són d’accés gratuït (fins a completar l’aforament), fent-ne la reserva prèvia aquí.
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns