Skip to main content

Recerca

Business Angels - 1
Business Angels - 2
Business Angels - 3

Cinc projectes de grups emprenedors busquen finançament entre inversors del grup de Business Angels Manresa/Bages

10.05.2022
Share

Cinc grups emprenedors han presentat els seus projectes aquest mes d’abril al Campus Manresa de la UVic-UCC, en el marc de la primera convocatòria de la ronda d’inversió promoguda pel grup de Business Angels Manresa/Bages (BAMB). Són cinc projectes emprenedors, vinculats al sector salut i social, que necessiten finançament. A la presentació, hi van assistir una desena d’inversors del grup de Business Angels del territori i representants de la Xarxa de Business Angels de les comarques de Girona (BAGI). La convocatòria forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial PECT BAGESS. 

Els grups emprenedors van disposar de deu minuts per presentar el projecte als inversors i cinc minuts més per respondre les preguntes que aquests poguessin plantejar. Tots els projectes proposen solucions a reptes i problemàtiques en matèria de salut i social, i fan un abordatge efectiu d’aquestes qüestions utilitzant diferents tecnologies facilitadores, com la intel·ligència artificial, la sensòrica, la robòtica, la realitat virtual o les TIC. 

Els cinc projectes van ser seleccionats d’entre els deu que es van presentar a la convocatòria per part d’una comissió de persones expertes en matèria de tecnologia, empresa i innovació en els àmbits de la salut i social. Un dels criteris que es va tenir en compte per a la selecció va ser que fossin projectes madurs i avançats, i que tinguessin  més possibilitats de rebre el suport d’inversors. A més d’accedir a recursos, tots els projectes poden optar a l’assessorament i acompanyament de persones expertes en diferents àmbits per tirar-los endavant, i podran fer xarxa amb entitats del mateix sector i amb altres propostes. 

Primera ronda d’inversió del grup de Business Angels Manresa Bages 

UManresa – FUB és una de les integrants del Grup de Business Angels Manresa/Bages. Es tracta d'un grup d’inversors constituït amb la voluntat d’impactar en la promoció de projectes, productes i serveis que donin resposta a reptes, problemàtiques i necessitats relacionades amb la dependència i la cronicitat. L’objectiu és invertir tant en projectes emprenedors de la iniciativa eHEALTHINKING, la plataforma d'emprenedoria centrada en el desenvolupament i l'acceleració de projectes tecnològics d'alt impacte en salut i social impulsada per UManresa, com en altres iniciatives que tinguin la mateixa filosofia i sensibilitat.  

Un projecte per millorar la qualitat de vida i per transformar econòmicament la comarca  

El PECT BAGESS (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Big data, Anàlisi, Gestió i Estratègia en Salut i Social) va ser aprovat l’any 2021 per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar un clúster de salut digital i de millorar l’atenció a la dependència i la cronicitat. Liderat per l’Ajuntament de Manresa, és un projecte compartit per la Fundació Sant Andreu Salut, la Fundació Althaia, el centre tecnològic Eurecat, l'ICS Catalunya Central / IDIAP Jordi Gol, la Fundació Universitària del Bages, la Fundació Ampans, el Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació (UCF), l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa (ACEBA) i la Fundació TIC Salut Social. El projecte compta amb pressupost de 2.762.752 euros i una subvenció d’1.381.376 euros, procedent de la Generalitat de Catalunya.   

El projecte té com a propòsits millorar la qualitat de vida i afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques, i impulsar una transformació econòmica de la comarca centrada en la transició digital del sector salut i social tant públic com privat, que el faci més competitiu, sostenible, resilient i amb una ocupació de qualitat. La finalitat no és altra que la creació d’un ecosistema dinàmic en salut digital al Bages que, amb la col·laboració de diverses entitats del territori, i a través de la recerca i implementació de solucions digitals integrals i innovadores, generi un nou model d'atenció en salut i social més eficient i de qualitat a la comarca, i que sigui exportable a altres territoris en forma d’Agenda Compartida. 

 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns