Skip to main content

Comunitat Universitària

Tribuna Jove
Tribuna Jove - 2
Tribuna Jove - 3
Tribuna Jove - 4

250 estudiants de batxillerat i de CFGS participen en la primera activitat de Tribuna Jove d’UManresa

14.06.2022
Share
Comunitat Universitària

254 persones que estudien batxillerat i CFGS a la Catalunya central van participar el dia 1 de juny en la jornada Valors en l’Empresa i l’Esport. La jornada va servir com a cloenda de la competició COMPANYGAME, organitzada pels estudis d’Empresa de la Facultat de Ciències Socials de Manresa en el marc del programa Tribuna Jove. En la competició hi van participar 50 equips de vuit instituts de la Catalunya central, que des del mes de gener i utilitzant el programari de simulació de negocis COMPANYGAME, van haver de superar proves de desenvolupament empresarial. La prova final es va disputar durant la jornada i l’equip guanyador va ser Cloudmay, de l’institut Llobregat, de Sallent. Dos equips de l’Escola Joviat, Juan Baldes i Coffe Shop, van quedar en segona i tercera posició.

Primera competició de simulació freda a la Catalunya central

Aquesta va ser la primera vegada que s’organitzava una competició de simulació freda a la Catalunya central i adreçada a estudiantat de batxillerat i de CFGS amb el programari COMPANYGAME, una plataforma virtual que, a través del joc, permet treballar habilitats i coneixements relacionats amb el desenvolupament de negocis i empreses. A la final hi van arribar equips dels instituts Llobregat, de Sallent; Moianès, de Moià; Mig-Món, de Súria; Alexandre de Riquer, de Calaf; Abat Oliba, de Ripoll; Quercus, de Sant Joan de Vilatorrada; Guillem de Berguedà, de Berga, i Joviat, de Manresa. 

Treballar valors humanistes per als futurs gestors d’empreses

La  jornada va estar organitzada pels alumnes de segon curs del CFGS d’Administració i Finances del Campus Professional UManresa i Joviat. El programa d’activitats va incloure diàlegs sobre valors que des dels estudis d’empresa d’UManresa es treballen en la formació de l’alumnat d’ADE i del CFGS d’Administració i Finances, i als quals el pròxim curs se sumaran els del nou CFGS de Comerç Internacional. Aquests valors són la resiliència, el coratge, el compromís, la iniciativa i la reinvenció. Un dels objectius dels estudis d’empresa, que aquest curs han estrenat un nou model innovador per a la formació dels futurs gestors i directors d’empreses, és impregnar l’estudiantat de valors humanistes que seran clau en el desenvolupament professional d’aquestes persones. 

En els diàlegs hi van intervenir Marc Calmet, corredor de motos del Dakar; Maria Trullàs, cofundadora de Notebloc; Xavier Pujol, director esportiu del Bàsquet Manresa; Pep Bacardit, empresari del sector de l’equipament esportiu; Ferran Costa, entrenador i director esportiu del Centre d’Esports Manresa; Clàudia Ferrer, gerent de Clàudia&Julia; Carles Castillejo, atleta olímpic; Ramon Navarro, fundador de Núclia; Nina Pont, primera jugadora de l’Estat espanyol que va jugar a la lliga universitària de bàsquet dels EUA, i Roger Alcaraz, cuiner i propietari del restaurant El Celler de Sallent. La jornada va culminar amb un diàleg protagonitzat per l’exjugador del Bàsquet Manresa Rafa Martínez i el periodista de Catalunya Ràdio Ernest Macià. 

Tribuna Jove, una iniciativa gràcies a l’aportació de la família Puigdellívol

Tant la jornada, com la competició, que tindrà continuïtat el pròxim curs acadèmic, formen part de Tribuna Jove, una iniciativa destinada a divulgar qüestions relacionades amb l’economia amb valors entre l’alumnat de batxillerat i de CFGS del territori de la Catalunya central. Aquest és un programa que s’ha posat en marxa durant aquest curs gràcies a l’aportació de mecenatge que ha fet la família Puigdellívol a UManresa en memòria de Josep Maria Puigdellívol, fundador de l’assessoria que duu el seu cognom.  
 

Contacta amb nosaltres

Contacta'ns